Liittotoimijat|Työhuone

Suvi Mikkonen mukana taekwondon GP-avauksessa

1.8.2017

 

Taekwondon Grand Prix -sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Moskovan osakilpailulla, jossa suomalaisedustajana on olympiakävijä Suvi Mikkonen.

 

CSKA:n koripallohallissa käytävät kisat ovat kolmipäiväiset (4.-6.8.). Mikkosen ottelupäivä on sunnuntai. Moskovan kisa aloittaa neljän osakilpailun GP-sarjan ja mukana on mm. neljä Rion 2016 olympialaisten ja 2017 MM-kisojen kultamitalistia. Jokaisen painoluokan voittaja saa 5000 dollaria, kakkonen 3000 ja pronssimitalistakin 1000 dollaria. 

 

-57 kilon sarjaan on Mikkosen lisäksi ilmoittautunut 51 muuta kilpailijaa, mm. tämän vuoden maailmanmestari Lee Ah-Reum Koreasta (ranking 6), hopeanainen Hatice Kübra Ilgün (rk 15) sekä pronssinainen Nikitra Glasnovic (rk 4) Ruotsista.

 

- Päätavoitteena on otella niin monta matsia kuin mahdollista. MM-kisoissa ei mennyt niin kuin olisin halunnut, joten nyt mennää uudestaan! 

 

- Olin Serbiassa 10 päivää kovalla leirillä treenaamaasa MM- ja olympiamitalistien kanssa, mikä oli todella hyvää minulle: se pakotti minut  pois mukavuusalueelta ja toivottavasti pystyn ottelemaan sitä myötä täällä hyviä matseja, Mikkonen kertoo.

 

Moskovan GP:n välierät ja finaalit on nähtävissä World Taekwondon sivuilla (www.worldtaekwondo.org) sekä Youtubessa.

 

GP:n jälkeen Mikkonen jää Moskovaan ottelemaan Russian Openiin sekä matkaa Aasian President´s Cupiin Uzbekistaniin.

x x x

 

Toni Flink

Olympiakomitean uutishuone