Liittotoimijat|Työhuone

Tuttu ruotsalainen Suvi Mikkosen kiusana Moskovan GP:ssa

6.8.2017

Valmentaja Jesus Ramal ja Suvi Mikkonen Moskovan GP:n avausottelun alla sunnuntaina.

 

Taekwondon Grand Prix -sarja käynnistyi viikonloppuna Moskovan osakilpailulla, jossa suomalaisedustajana oli olympiakävijä Suvi Mikkonen. Mikkonen sijoittui yhdeksänneksi voitettuaan yhden ja hävittyään yhden ottelun.

 

Avausottelussaan -57 kilon sarjassa Mikkonen kukisti tiukkojen vaihdeiden jälkeen unkarilaisen Edina Kotsisin.

 

- Matsi meni niin kuin ensimmäiset matsit usein menevät: kärsin enemmän kuin tarvitsisi. Tärkeintä matseissa on, että selvittää ne ja pääsee jatkoon. Se onnistui, Mikkonen kertasi.

 

Toinen vastustaja oli jälleen tuttu ruotsalainen Nikita Glasnovic, tämän vuoden MM-pronssimitalisti ja Rion olympialaisten viitonen. 

 

Mikkonen otti terävästi 4-0 -johdon, mutta pienellä virheellään päästi ruotsalaisen kaventamaan erän loppuun 4-3:een. Pääpotku toi ruotsalaiselle kolme pistettä toiseen erään, joten kolmanteen mentiin Glasnovicin johtaessa 4-6.

 

Kolmannessa nähtiin paljon tapahtumia, jotka huipentuivat 1,5 sekuntia ennen loppuun tehtyihin videotarkastuksiin. Näiden jälkeen Mikkonen hyökkäsi pisteen takaa-ajoasemassa hyvin lyönnillä ja potkulla, mutta Glasnovic pääsi kuittamaan vartalosta potkulla kaksi pistettä.

 

- Harmittaa kovasti, että päästin tämän päivän mahdollisuuden lipsahtamaan sormieni välistä, Mikkonen totesi ottelusta ruotsalaista vastaan.

 

Glasnovic hävisi seuraavalla kierroksella Panaman Carolena Carstensille.

 

Moskovan kisa aloitti neljän osakilpailun GP-sarjan. Jokaisen painoluokan voittaja saa 5000 dollaria, kakkonen 3000 ja pronssimitalistakin 1000 dollaria. 

 

Seuraavaksi Mikkosella on ohjelmassa Russian Open heti ylihuomenna sekä sen jälkeen matka jatkuu Aasian President´s Cupiin Uzbekistaniin.

 

- Maanantaina on punnituksen vuoro ja tiistaina otellaan. Nyt kuitenkin jääkylpyyn, Mikkonen virnisti.

 

Toni Flink

Olympiakomitean uutishuone