Liittotoimijat|Työhuone

Partaselle otteluvoitto - Närhelle avaustappio EM-kisoissa

21.5.2016

Jenna Partanen voitti kyproslaisen vastustajansa avauskierroksella.

Suomalaiskaksikon Jenna Partanen - Roosa Närhi saaliiksi tuli lauantaina taekwondon EM-kilpailuissa Sveitsin Montreuxissa. 

Otteluvoitosta vastasi -67 kg sarjassa ottellut Jenna Partanen, joka kukisti Kyproksen Souzanna Tomazoun 5-1. Toisessa ottelussa vastaan asettui turkkilainen olympiahopeamitalisti Nur Tatar, jonka kyyti oli kylmää: 0-12 ja ylivoimainen pistevoitto.

 

-62 kiloisissa Roosa Närhi sai pahan puujalan ensimmäisessä erässä ja ei pystynyt pistesuorituksiin islantilaista Ingibjorg Gretarsdottiria vastaan. Islantilainen kuittasi voiton 3-0.

 

Jenna Partanen:

 

- Ensimmäinen ottelu oli henkisesti hyvä ja tärkeä. Pääsin takaa-ajosta hienolla pääosumalla johtoon ja puolustus piti loppuun asti. Toinen ottelu oli lähtökohtaisesti vaikea. Vastassa oli olympiahopeamitalisti ja sain arvokasta kokemusta, mutta vastustaja oli jäätävän hyvässä kunnossa tänään.

 

Roosa Närhi: 

 

- Valmistautuminen meni hyvin. Ottelun ensimmäisessä erässä vastustajan takapotku osui etureiteen, josta sain puujalan. Tämä vaikeutti tekemistä valtavasti. Liikkuminen ja nopeus kärsi ratkaisevaksi.

 

VIDEO: Partanen vs Tatar

VIDEO: Närhi vs Gretarsdottir

 

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina otteluvuorossa ovat suomalaisista Lahti Taekwondon Tero Kuorikoski (-87 kg) ja jo yhdensissätoista EM-kisoissaan otteleva kisojen vanhin urheilija Taekwondourheilijat 2011:en Teemu Heino (+87 kg), 39 vuotta.