Liittotoimijat|Työhuone

Kaksi MM-pronssia Suomeen

1.10.2016

Kaikkien aikojen menestyksekkämmäimmät MM-kisat Suomelle ja vielä kaksi päivää kilpailuita jäljellä.

 

Yli 30 vuotiaiden naisten ryhmä (Niina Virtala, Triin Saviauk ja Johanna Nukari) teki todella onnistuneet suoritukset finaalissa. Finaaliin pääsee kahdeksan ryhmää ja seitsemäntenä esitysjärjestyksessä ollut suomen ryhmä sijoittui toiseksi esityksensä jälkeen, joten mitali oli selvä ennen viimeistä esiintyjää. 

 

Johanna Nukari ei ehtinyt jäädä edes seuraamaan viimeisen ryhmän esitystä, vaan juoksi kohti jo alkanutta oman yksilösarjansa (alle 40v naiset) kierrosta R16. Johanna oli jo ennen ryhmäsarjaa aloittanut oman yksilösarjansa kilpailu-urakan voittamalla ensimmäisellä kierroksella (R32) Meksikon edustajan äärimmäisen tasaisessa kamppailussa. Cup-kaaviossa R32 tarkoittaa 32 kilpailijan kierrosta, josta pääsee jokaisen ottelun voittaja, eli 16 kilpailijaa seuraavalle kierrokselle (R16). Tästä puolestaan pääsee taas puolet eli kahdeksan kilpailijaa kierrokselle R8 ja niin edelleen. 

 

Johanna sai käännettyä upeasti ajatukset ryhmäsarjasta yksilösarjaan todella lyhyillä valmisteluilla. R16-kierroksella vastaan asettui suoraan toiselle kierrokselle arvottu Kanadan edustaja. Tällä kertaa ero oli selkeämpi ja Johanna jatkoi kolmannelle kierrokselle kahdeksan parhaan joukkoon. Kolmannen kierroksen vastustaja tuli Espanjasta ja jännitys tiivistyi tämän ottelun ratkaistessa mitaleille pääsyn neljän parhaan joukkoon. Johanna teki vahvat suoritukset ja päihitti Espanjan, varmistaen vähintään pronssimitalin. SF-kierroksella (Semifinal, jossa ratkaistaan neljästä jäljellä olevasta kilpailijasta kaksi finalistia) Johanna sai vastaansa Venäjän. Johanna teki jälleen hyvät suoritukset, mutta tällä kertaa tie katkesi venäläistä vastaan. Johannan lopulliseksi sijoitukseksi tuli siis 3.-4. ja tuloksena pronssimitali, joka oli siis Suomen liikesarjahistorian kolmas MM-mitali, ja jo toinen näissä kisoissa!

 

- Mitali oli tavoitteena, ja olen ehdottomasti tyytyväinen sen saavuttamiseen. Uusi cup-kaavio -kisamuoto tuo kilpailemiseen ihan erilaista sykettä, varsinkin kun otteluiden väli tihenee loppua kohden, Johanna Nukari iloitsi kisojen jälkeen.

 

- Olen todella ylpeä siitä miten naisten ryhmä sai kovassa paineessa tehtyä parhaimmat kilpailusuoritukset ikinä! Naisten ryhmä oli yksi joukkueen mitalistiehdokas, mikäli täydellinen onnistuminen ryhmältä tulisi - ja sehän tuli! Kaiken kruunasi Johannan venyminen vaihdossa ryhmäsarjasta yksilösarjaan. Johanna on kokenut kilpailija ja sai pidettyä upeasti päänsä kasassa. Johannan rohkeaa ja ennakkoluulotonta esiintymistä oli upea seurata! Tunnelma mitaleiden varmistuttuta oli mieletön! Jo toisena kisapäivänä Suomi on saavuttanut historialliset kaksi MM-mitalia! Kilpailupäiviäkin on vielä kaksi jäljellä, päävalmentaja Heikki Liukkonen iloitsi.

 

Niina Virtala:

 

 - Olemme erittäin tyytyväisiä kolmanteen sijaan. Meillä on ollut aika vähän mahdollisuuksia treenata yhdessä, mutta kukin on treenannut senkin edestä omalla tahollaan. Ryhmän yhteishenki on tosi hyvä

 

Triin Saviauk:

 - Komppaa Niinaa. Myös mielikuvaharjoittelua on tullut tehtyä paljon ryhmää varten. Olli Siltanen on ollut koko kesän ajan suuri apu korvatessaan tarvittaessa ryhmästä mahdollisesti puuttuvaa kolmatta jäsentä

 

Johanna Nukari: 

 - Myöskin tästä olen todella tyytyväinen. Pääsimme esityksissämme sille tasolle, jossa olemme tällä hetkellä. Vaikka oli haastavaa vaihtaa yksilösarjasta välillä ryhmään, yhteinen sävel löytyi ja suoritukset olivat todella hyvät.

 

Muita suomalaiskilpailijoita toisena kilpailupäivänä olivat Kim Rejman miesten alle 50-vuotiaiden sarjassa, Sauli Aalto-Setälä miesten alle 40-vuotiaiden sarjassa, Jeppe Aukio edellämainittujen kanssa yli 30-vuotiaiden miesten ryhmäsarjassa sekä Veeti Koivistoinen ja Eevi Huuskonen alle 17-vuotiaiden parisarjassa. 

 

Kim Rejmanin ensimmäinen vastustaja yksilösarjassa oli Kolumbiasta. Kim teki loistavat suoritukset, mutta ne eivät aivan riittäneet kolumbialaisen voittamiseen. 

 

- Valmistautumisessa oli sopivasti kaikkea, sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Tosi tyytyväinen siihen, että pää ja suoritukset pysyivät kasassa. Tuli tehtyä parhaat mahdolliset suoritukset tällä hetkellä, Rejman kommentoi.

 

Sauli Aalto-Setälän ensimmäinen vastustaja oli puolestaan edellisten MM-kisojen mitalisti Filippiineiltä. Saulin suoritukset olivat niin ikään vahvat, mutta vastustajan huima taso esti Saulin etenemisen toiselle kierrokselle. Filippiinien edustaja voitti lopulta sarjassa MM-kultaa.

 

- Olen tyytyväinen vetoihin, sain itsestäni kaiken irti lavalla. Ensin täysi keskittyminen ryhmään ja siitä siirtyminen yksilöön onnistui hyvin. Vastustajan taso oli todella kova, tällaisessa kilpailumuodossa (cup-kaavio) ei koskaan tiedä kuka tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan, Aalto-Setälä totesi.

 

Naisten ryhmäsarjan tavoin myös miesten ryhmäsarja ja junioreiden parisarja käytiin perinteisellä cutoff-menetelmällä, jossa kaikki tekevät suorituksensa vuorollaan ja kilpailijat laitetaan parhausjärjestykseen pisteiden mukaan. Näissä sarjoissa ei siis pudotuspelejä käyty. 

 

Miesten ryhmä oli ollut ennen kisoja treenipäivinä kovassa vireessä ja se näkyi kisalavalla kahden loistavan liikesarjan muodossa. Valitettavasti sarjan taso oli todella kova ja suomalaisille ei ollut sijaa finaalikahdeksikossa. 

 

 - Lähdimme kilpailuun "kaikki tai ei mitään" -asenteella. Taktiikkana oli tehdä "hallitulla raivolla”. Kaikki olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja ryhmän omistautumiseen, ryhmä analysoi päivän suoritusta.

 

Myös parisarjassa taso oli jälleen noussut viime MM-kisoista. Veeti ja Eevi tekivät loistosuoritukset, mutta semifinaalipaikka 16 parhaan joukossa jäi harmittavasti vain 0.03 pisteen päähän Suomen parin ollessa aivan Puerto Ricon ja Ruotsin takana.