Liittotoimijat|Työhuone

Virtala niukasti mitalien ulkopuolelle MM-Perussa

2.10.2016

Kolmannen MM-kisapäivän suomalaisväristä vastasivat Niina Virtala sarjassa alle 50 vuotiaat naiset ja Frans Salmi alle 30 vuotiaiden miesten sarjassa. 

 

Virtala eteni sarjassaan aina finaalikahdeksikkoon asti. Venäläisvastustaja tiputti Virtalan todella niukasti pronssimitalilta 0,02 pisteen erolla. Virtalan tähtäimet olivat realistisesti mitalissa, mutta suomalaisten harmiksi Virtala ei aivan mitaliin yltänyt yksilösarjassaan. 

 

 - Tavoitteena oli MM-kulta, mutta mitalitta jääminen ei kuitenkaan hirveästi harmita. Polvivaivat ovat haitanneet hieman valmistautumista viime aikoina. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, mihin pystyin tänään. Kaksi ensimmäista matsia meni tosi hyvin ja voitin vastustajat selkeästi

 

Hallitsevan Euroopan mestarin Frans Salmen kilpailuvalmistautuminen sujui hyvin ja Salmi teki sarjassaan todella ehyet esitykset, mutta isäntämaan Perun edustaja tiputti Salmen finaalin ulkopuolelle. Perun kilpailija voitti kaksi vuotta sitten Meksikon MM-kilpailuissa hopeaa junioripoikien sarjassa. Salmi arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa Salmi voitti Australian. 

 

Näin Frans Salmi kommentoi päiväänsä:

 

 - Kisoihin valmistautuminen sujui suunnitelmien mukaan ja sain tehtyä täällä rennot, hyvät suoritukset. Olin tosi tyytyväinen siihen, miten kroppa toimi, vaikka en ollut ihan sataprosenttisessa toimintakunnossa.

 

 - Ensimmäinen ottelu Australiaa vastaan oli hyvä aloitus. Olemmekin urheilupsykologin kanssa jutelleet, että ensimmäinen suoritus pitää olla sellainen, mistä ei jää jossiteltavaa. Tiesin, että perulainen on toisena vastustajana todella kova, pidin silti koko ajan voittoa mahdollisena. Tiesin, että minulla on paremmat käsitekniikat, mutta tällä kertaa vastustajan korkeampia potkuja arvostettiin enemmän. Luulen, että vastustajalla oli kovemmat paineet.

 

Sunnuntain päätöspäivän suomalaiset:

 

- Veeti Koivistoinen (Junior Male)

- Essi Labart (Female U30)

- Christian Kamphuis (Freestyle Male O17)

- Eevi Huuskonen (Junior Female)