Liittotoimijat|Työhuone

Kamphuis teki MM-historiaa Liman päätöspäivänä

4.10.2016

MM-kilpailuiden päätöspäivänä sunnuntaina kilpaili neljä suomalaista. Eevi Huuskonen junioritytöissä, Veeti Koivistoinen junioripojissa, Essi Labart alle 30-vuotiaissa naisissa ja Christian Kamphuis yli 17-vuotiaiden miesten freestylessä. 

 

Molemmissa juniorisarjoissa käytiin kaksi ensimmäistä kierrosta perinteisellä cutoff-menetelmällä, jossa kaikki kisaajat tekevät liikesarjansa vuorollaan. Veeti Koivistoinen aloitti päivän suomalaisurakan vahvoilla suorituksilla. Junioripoikien taso oli kuitenkin entistäkin kovempi, ja jatkopaikka semifinaaleihin ei auennut.

 

Eevi Huuskonen suoriutui niin ikään varmoin ottein omista alkukierroksen liikesarjoistaan ja eteni hienosti semifinaalikierrokselle. Finaalikahdeksikkoon matka ei valitettavasti jatkunut, tason ollessa huipulla äärimmäisen kova.

 

Alle 30-vuotiaiden naisten sarja käytiin alusta asti pudotuspelijärjestelmällä. Essin ensimmäinen vastustaja oli kroatialainen. Essi voitti tasaisen kamppailun hyvien suoritusten ansiosta ja eteni 16 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierroksella vastaan asettui Hollannin edustaja. Kokenut hollantilainen osoittautui tällä kertaa liian kovaksi vastukseksi ja Essin lopullinen sijoitus oli 9.-16. 

 

Sunnuntaina Suomi sai myös ensimmäisen freestylekisaajansa MM-kisoihin, kun Christian Kamphuis osallistui miesten yli 17-vuotiaiden freestylesarjaan. Christian oli luonut näyttävän freestylesarjan ja suoritti sen erinomaisesti. Se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon finaaliin. Suomen freestylekisaaminen arvokisoissa on kuitenkin nyt hienosti avattu ja jatkuu toivottavasti tulevissakin arvokisoissa, freestylen suosion ollessa kovassa nosteessa kansainvälisesti!