Liittotoimijat|Työhuone

Niko Saariselle MM-tappio 2. kierroksella

19.11.2016

Niko Saarinen MM-kisojen valmistautumistunnelmissa. (Kuva: Jarkko Mäkinen)

 

16-vuotias Niko Saarinen koki nuorten taekwondon MM-kisoissa Kanadan Burnabyssä tappion toisella kierroksella. Saarinen otteli -63 kg sarjassa.

 

Turkulaista Budokwai Taekwondoa edustava Saarinen oli Suomen ainoa edustaja nuorten MM-taekwondossa tällä viikolla. 

 

Saarisen avausvastustaja oli ruandalainen Vincent Munyakazi.  Saarinen voitti erittäin hyvin oteltuaan ottelun 6-2. Ruandalainen oli  pitkä ja vahva ottelija.

 

Toisessakin ottelussa isäntämaan Kanadan Sherif Hassania vastaan Saarinen otteli hyvin, mutta kolmannessa erässä Hassan sai kypärään hipaisulla 3-0- johdon ja Saarinen joutui jahtaamaan tasoitusta. Lopputulos oli 4-0 kanadalaiselle.

 

Finaaliotteluun pääsemiseksi tarvittiin viisi otteluvoittoa. Sarjassa oli peräti 58 osallistujaa. Sarjan mestaruuden vei Iranin Amir Mohammad Bakhishi voitettuaan finaalissa venäläisen Nikita Pushankon.

 

- Niko on 16-vuotiaana monelta osin jo huipputasoa. Tiedämme hänen kehityskohteet, joten työ jatkuu tästä, totesi kisapaikalta nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

 

Saarinen itse oli samaan aikaan tyytyväinen ja pettynyt.

 

-  Tulokseen en voi olla tyytyväinen. Siihen olen kuitenkin, että onnistuin pelaamaan omilla vahvuuksilla kummassakin matsissa. Ekassa ottelussa se riitti voittoon, toisessa ei. Nyt harmittaa, mutta kai se tästä helpottaa. Seuraava tavoite on ensi vuonna käytävät alle 18-vuotiaiden EM-kilpailut.

 

Kadettien (12-14 v) MM-kilpailuissa Bakussa 2014 Saarinen saavutti ensimmäisenä suomalaisena MM-finaalipaikan ja lopulta hopeaa. Viime helmikuussa SM-viikon yhteydessä vasta 15-vuotiaana myös jo miesten Suomen mestaruuden ja tilille on tullut myös Pohjoismaiden mestaruus tältä kaudelta.