Liittotoimijat|Työhuone

Kadettien EM-kisat käyntiin kahdella suomalaistappiolla

7.10.2017

 

Kadettien (12-14 v) taekwondon EM-kisoissa Unkarin Budapestissa Suomi on edustettuna viiden ottelijan joukkueella. Kisat käynnistyivät suomalaisittain jo torstaina, kun kevyimmät painoluokat ottelivat.

 

Valtteri Tammila aloitti suomalaisottelut -33 kilon sarjassa häviten bulgarialaiselle Simeon Iliycheville 9-22. Bulgaari karsiutui jatkosta seuraavalla kierroksella. Sarjan voiton vei Unkarin Beneguz Molnar.

 

- Verryttely sujui hyvin ja lähdin otteluun luottavaisin mielin. Vastustaja pääsi yllättämään pari kertaa ja sen jälkeen oli vaikea saada ottelua hallintaan. Matsista ei jäänyt kovin hyvä olo, enkä ole lopputulokseen tyytyväinen. Tuntuu pettyneeltä. Nyt on aikaa pitkälle harjoitusjaksolle ennen siirtymistä seuraavaan ikäluokkaan ensi vuoden alusta alkaen, Tammila kertasi.

 

Valmentaja Jarkko Mäkisen päällimmäinen ajatus oli harmitus.

 

- Mistään epäonnistumisesta ei kuitenkaan voi puhua, vaan vastassa oli vain tarkempi ottelija. Kevään Bulgarian G1-kilpailussa sama vastustaja jäi alkukierroksille Valtterin ottaessa hopeaa. Taso on olemassa siis, mutta tällä kertaa on tyytyminen tähän.

 

-37 kiloisissa Jesse Viitala hävisi avausottelussaan Valko-Venäjän Ivan Kotaulle pistein 7-27 hieman ennen otteluajan päättymistä. 

 

- Kilpailupäivänä olo oli vahva, koska ei tarvinnut pudottaa painoa tänne. Jännitystä toki oli mukana. Olin varmaan kevyin painoluokassani ja vastustajat näyttivät selvästi isommilta ja vanhemmilta. Oli tosi vaikea saada potkut yltämään vastustajan kypärään asti. Välillä nukahtelin oman suojauksen kanssa ja vastustaja sai helppoja osumia. Pysyin ottelussa mukana pari erää ja sitten lopussa keskittyminen vähän unohtui, kun oli kiire saada lisää pisteitä. Vastustaja potki ottelun aikana todella kovaa ja välillä tunsin lentäväni potkujen voimasta. Sain kipeät osumat polveen ja niskaan. Suoritukseeni olen ihan tyytyväinen piste-erosta huolimatta, mietiskeli Viitala.

 

Valkovenäläisen tie katkesi puolestaan heti seuraavalla kierroksella. Israelin Tom Pashcovsky voitti sarjan.

 

Sunnuntaina kisojen päätöspäivänä suomalaisista ottelevat ovat vuorossa Eddie Quinones -65 kg ja Chahrazed Boughrara-59 kg ja Chaimaa Boughrara +59 kg.

 

Kadettien kahdeksansiin EM-kilpailuihin osallistuu 477 kilpailijaa 42:sta eri maasta.

 

- Kilpailupaikkana toimii SYMA Urheilu- ja tapahtumakeskus Budapestissä. Valtavaan halliin olisi mahtunut enemmänkin katsojia ja verrattuna aiempiin saman ikäluokan kilpailuihin tunnelma ei tällä kertaa ole niin käsin kosketeltavissa. Tästä huolimatta kilpailun ja urheilijoiden taso on noussut huomattavan korkealle, joukkueenjohtaja Eero Viinikainen kertoo.