Liittotoimijat|Työhuone

Junioreiden taekwondon EM-kisat Larnakassa tällä viikolla - viisi suomalaista mukana

31.10.2017

Junioreiden EM-kisat käydään torstaista sunnuntaihin Kyproksen Larnakassa.

 

21:nnet junioreiden (15-17 -vuotiaat) taekwondon EM-kilpailut käydään Kyproksen Larnakassa 2.-5.11. Suomea edustaa kisoissa viiden urheilijan suuruinen joukkue. Mukana kisoissa on kaikkiaan yli 700 nuorta urheilijaa.

 

Torstaina ensimmäisenä kisapäivänä ottelunsa aloittavat Elisa Toivonen (-52 kg) ) ja Ida Tammila (-42 kg). Perjantaina 3.11. otteluvuorossa on Michael Rautsala (-48 kg) ja Niko Saarinen (-63 kg).  Lauantaina  ottelemaan pääsee Noora Rannikko (-59 kg). Kisoihin valittu Valtteri Väänänen joutui jäämään pois Larnakasta loukkaantumisen takia.

 

- Jokainen urheilijoistamme omaa arvokisakokemusta jo aiemmilta vuosilta ja kahdella heistä on jo arvokisamitalikin (Niko Saarinen MM-hopeaa ja Noora Rannikko EM-pronssia). Lisäksi jokaisella on G1-kilpailuista mitaleja.

 

- Huipulla erot ovat pieniä, mutta jokainen ottelijoistamme on valmiina ottelemaan huippusijoituksista ja onnistuessaan jopa mitaleista. En muista, että Suomesta olisi ennen lähtenyt U18-kisoihin yhtä tasokasta joukkuetta. Odotukset ovat näin korkealla. joukkueen päävalmentaja Jarkko Mäkinen kertoo.

 

Suomen joukkue EM-kilpailuissa Kyproksen Larnakassa 2.-5.11.2017:

 

Pojat alle 48 kg: Michael Rautsala (Budokwai Taekwondo)

Pojat alle 63 kg: Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo)

Tytöt alle 42 kg: Ida Tammila (Budokwai Taekwondo)

Tytöt alle 52 kg: Elisa Toivonen (Taekwondo Nurmijärvi)

Tytöt alle 59 kg: Noora Rannikko (Yong Taekwondo)

Joukkueenjohtaja: Laura Ojanen 

Päävalmentaja: Jarkko Mäkinen

Valmentajat: Iiro Suorela & Erik Pohjonen