Liittotoimijat|Työhuone

Jatkoaikatappio katkaisi Noora Rannikon EM-taipaleen

4.11.2017

Noora Ranniko sijoittui yhdeksänneksi junioreiden EM-kisoissa Larnakassa.

Noora Rannikon mahdollisuudet mitaliotteluihin taekwonon junioreiden EM.-kilpailuissa Kyproksen Larnakassa katkesivat niukimmalla mahdollisella tavalla jatkoaikatappioon toisella kierroksella. Rannikon sijoitukseksi tuli yhdeksäs.

 

-59 kg avausottelussaa Yong Taekwondoa edustava Rannikko voitti kroatialaisvastustajansa Amela Imsirovin tarkan ottelun päätteeksi 11-2.

 

Toiseen otteluun Rannikko sai vastaansa Serbian Aleksandra Perisicin ja tasainen kamppailu päättyi varsinaisella otteluajalla lukemiin 4-4. Jatkoajalla Rannikko yritti ensimmäisenä pistesuoritusta, mutta serbialainen onnistui kontraamaan.

 

Suomella oli Kyproksen EM-kisoissa viisi ottelijaa, jotka saivat neljä otteluvoittoa. Niko Saarisen viides tila oli suomalaisittain kisojen paras saavutus.

 

- Viime kerralla U18 EM-kisoissa oli mukana yhdeksän suomalaista, jotka ottelivat yhteensä yhdeksän ottelua. Kukaan ei siis päässyt avauskierrokselta eteenpäin, vertasi päävalmentaja Jarkko Mäkinen tapahtumia edelliskisoihin.

 

- Tällä kertaa joukkueessa jokainen oli valmis voittamaan otteluita, jopa mitaliin asti. Niko Saarinen pääsi lähimmäksi. Mitalitavoite ei toteutunut, mutta kehitys parin vuoden aikana on valtava. Suunta on oikea, joten jatketaan luottavaisena ja nälkäisenä töitä, Mäkinen loi uskoa tulevaan.

 

Suomen joukkue EM-kilpailuissa Kyproksen Larnakassa 2.-5.11.2017:

 

Pojat alle 48 kg: Michael Rautsala (Budokwai Taekwondo) (0-1 voitot-tappiot) 17.

Pojat alle 63 kg: Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) (2-1) Viides

Tytöt alle 42 kg: Ida Tammila (Budokwai Taekwondo)  (0-1) 17.

Tytöt alle 52 kg: Elisa Toivonen (Taekwondo Nurmijärvi) (1-1) Yhdeksäs

Tytöt alle 59 kg: Noora Rannikko (Yong Taekwondo) (1-1) Yhdeksäs