Liittotoimijat|Työhuone

Muutoksia liikesarjojen kilpailusarjoihin Suomessa

11.3.2018

Suomen Taekwondoliiton liikesarjatuomarivaliokunta päätti kokouksessaan 3.3.2018 laajentaa harrastajasarjojen liikesarjavalikkoa ja lisätä uuden harrastajasarjan. Tarkat tiedot oheisesta PDF-tiedostosta. Muutokset ovat seuraavat:

- Sinisten vöiden sarjoissa liikesarjavalikkoa on laajennettu Koryoon asti.
- Puna-mustien vöiden sarjoissa liikesarjavaliokkoa on laajennettu Taebackiin asti.
- Kilpailijat saavat itse valita suoritettavat liikesarjat sarjansa liikesarjavalikosta. Kilpailija/pari/ryhmä ei saa suorittaa samaa liikesarjaa kahdesti. Poikkeuksena ilves-sarjoissa kilpailija/pari saa suorittaa liikesarjavalikon alimman liikesarjan kahdesti, mutta ei muita liikesarjoja.
- Uutena lisätty diesel-sarja vähintään 30-vuotiaille. Diesel-sarjaan saavat osallistua kaikki 8. kup-vyöarvosta ylöspäin.
- Ranking-sarjojen liikesarjavalikot on päivitetty vastaamaan WT:n uusia sääntöjä. Beegak-liikesarjojen käyttöönottotavasta päätetään myöhemmin.

Muutosten tavoitteena on mahdollistaa Suomen oloissa parempi valmistautuminen kansainvälisille kilpailukentille ja toisaalta myös madaltaa kynnystä tulla kokeilemaan liikesarjakilpailua ja harrastajasarjoista ranking-sarjoihin siirtymistä.

WT:n uudet liikesarjasäännöt otetaan Suomessa käyttöön aikaisintaan syksyllä 2018. Kaikki kevään kilpailut ja SM-kilpailut käydään vanhoilla säännöillä oheisia liikesarjavalikoita noudattaen.

Lisätietoja: liikesarjatuomarivaliokunnan puheenjohtaja Tatu Iivanainen, tatu.iivanainen@taekwondo.fi

 

Liitteet