Liittotoimijat|Työhuone

Suomen Taekwondoliiton tiedotekirje 3/2018

20.3.2018

LASTEN LIIKE-TUKIHAKU KÄYNNISSÄ

Lasten Liike iltapäivä on Suomen Olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Suomessa tehdään paljon hyvää työtä liikuntakerhotoiminnan edistämiseksi, mutta edelleen toiminta ei tavoita kaikkia lapsia. Tiedämme, että harrastuskipinä tulisi synnyttää jo nuorena.

Lasten Liikkeen tavoitteena on mahdollistaa liikuntaharrastus mahdollisimman monelle alakouluikäiselle lapselle. Toiminnan sijoitus iltapäiviin ja tuttuun koulu- ja lähiympäristöön ehkäisee lasten yksinäistä aikaa koulun ja kodin välillä.

Haku on auki!

Lasten Liike -tukihaku käynnistyy keskiviikkona 7.3.2018. Tukea voi hakea 500-2000eur / kerhotoimija, ja haku on auki 31.3.2018 asti.

Lukuvuodelle 2017-2018 tukea sai reilu 100 urheiluseuraa, lähes 50 paikkakunnalla. Kerhoja syntyi yhteensä 200.

Pyrimme tukemaan vähintään 250 kerhoa lukuvuonna 2018-2019. Yhteensä tukea tullaan jakamaan noin 200 000eur.

Kuka voi hakea tukea?

Paikalliset urheiluseurat ja muut yhdistykset. Mukana hakemuksessa voi olla myös muita tahoja, esim. koulu tai yritys. Koska tavoitteena on synnyttää monipuolisia kerhoja paikkakunnille, joissa muut harrastusmahdollisuudet ovat rajalliset, etusijalla tukien myöntämisessä ovat yhteistyössä jätetyt hakemukset.

Millä paikkakunnilla tukea voi hakea?

Haku on avoin kaikkien paikkakuntien seuroille. Muutamilla paikkakunnilla on selvitetty tarvetta kerhotoiminnalle jo ennakkoon ja nämä paikkakunnat ovat etusijalla tukien myöntämisessä. Listan paikkakunnista löydät täältä: https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/lastenliikeiltapaiva/hae-lasten-liike-tukea/hakijan-checklist/.

Miten pitkäksi ajaksi toiminta tulee suunnitella?

Toiminta tulee suunnitella ja toteuttaa koko lukuvuodeksi. Suositus kestosta 10 viikkoa per lukukausi. Toiminnan tulee ensisijaisesti sijoittua iltapäiviin n. klo 13-16 väliselle ajalle. Tukea haetaan ensisijaisesti alakoulujen liikuntakerhoihin.

Mitä pitää huomioida ennen tuen hakemista?

On tärkeää, että hakijat kartoittavat paikkakuntansa liikuntakerhotilanteen ennen hakemuksen jättämistä. Lisätietoa oman kunnan kerhotilanteesta osaa antaa kunnan kerhokoordinaattori tai esim. liikkuva koulu -koordinaattori. Myös liikunnan aluejärjestölle voi tehdä tiedusteluita kerho- ja paikkakuntatilanteesta.

Kuka tekee päätökset tuensaajista ja milloin?

Lasten Liike -tukipäätökset tehdään huhtikuussa 2018 liikunnan aluejärjestöjen toimesta. Aluejärjestöjen lasten ja nuorten liikunnan kehittäjät vastaavat Lasten Liike -toiminnasta alueellisesti. Aluejärjestöjen yhteystiedot kootusti täältä: https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/koululaisten-liikunta/liiketta-koulupaivaan/liikunnan-aluejarjestojen-palvelut/

Tuen maksukriteerit, toiminnan reunaehdot ja hakemuksen löydätte nettisivuiltamme osoitteesta: www.olympiakomitea.fi/lastenliikeiltapaiva

Lisätietoja tukihausta ja Lasten Liikkeestä antaa:

Carita Riutta, 045 267 1985, carita.riutta@olympiakomitea.fi

 

 

SUOMEN TAEKWONDOLIITON JA ITF TAEKWON-DO LIITON YHTEISTYÖ MONIPUOLISTUU

ITF Taekwon-Do Liitto ry liittyi Suomen Taekwondoliiton (World Taekwondo, myöhemmin WT) jäseneksi vuonna 2010 ja liitot ovat siitä saakka muodostaneet yhteisen taekwondoperheen. Molemmat liitot ovat toimineet itsenäisesti Suomen Taekwondoliiton sisällä. Liitoissa on ymmärretty yhteistyön voima ja muutaman vuoden hiljaisen rinnakkaiselon jälkeen yhteisiä toimintoja halutaan kasvattaa. Yhteistyöajatus on keskeisenä teemana myös Suomen Taekwondoliiton 2017-2020 strategiassa.

Alkuvuodesta 3.2.2018 järjestettiin ITF Taekwon-Do liiton aloitteesta yhteinen SM-kilpailutapahtuma. Historiallisessa ensimmäisessä yhteistapahtumassa kilpailtiin WT taekwondon alle 21-vuotiaiden ottelun suomenmestaruuksista ja ITF taekwondon liikesarjojen, ottelun, erikoistekniikoiden ja voimamurskauksen suomenmestaruuksista. ITF taekwondon erikoistekniikoiden ja voimamurskauksen osalta sarjat olivat avoimet kummallekin tyylisuunnalle. Tapahtuma oli hieno osoitus siitä, ettei eri tyylisuuntien välinen yhteistyö ole kiinni muusta kuin yhteisestä tahtotilasta.

WT ja ITF tunnustavat toisensa virallisiksi kumppaneiksi eikä lajiliittojen yhteinen tekeminen jää tähän. Vuoden 2018 aikana työstetään muun muassa koulutusuudistusta kummankin liiton tarpeisiin. Lisäksi nyt toteutuneesta SM-kilpailutapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen. Lajiliitot tekevät tulevaisuudessa tiiviimmin töitä yhdessä suomalaisen taekwondon eteen.

Lisätietoja WT-tyylisuunnasta löytyy: www.taekwondo.fi ja ITF tyylisuunnasta: www.itftaekwondo.fi

 

OHJEITA LIITON TOIMISTOSSA VIERAILEVILLE

Suomen Taekwondoliiton toimisto muutti tammikuun lopussa Pitäjänmäkeen osoitteeseen: Valimotie 10 00380 Helsinki (käyntiosoite ja postiosoite sama)

Tässä käytännön vinkkejä toimistolla vieraileville:

Pitäjänmäelle pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (Valimon asema vieressä). Jos tulet omalla autolla, maksullisia parkkipaikkoja on toimitalon Valimotie 10 pääoven edessä. Myös maksuttomia kadunvarsipaikkoja löytyy esimerkiksi Hiomotieltä. Ulko-ovi aukeaa avauspainikkeelle ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16. Vieraat voivat ilmoittautua virtuaaliaulan kautta syöttämällä tietonsa laitteeseen. Näin kutsuja saa tiedon (tekstiviestillä ja sähköpostilla) vieraan saapumisesta. Virtuaaliaula ohjaa vierasta siirtymään 5. kerrokseen.

 

OLYMPIAKOMITEA: UUTISIA SEURATOIMIJOILLE 3/2018

Tiedotteeseen pääset TÄSTÄ.