Liittotoimijat|Työhuone

Beach Taekwondon MM-kilpailut - Triplasti maailmanmestaruuksia Suomeen

27.4.2018

Beach Taekwondon MM-mitalistit 2018

Suomen pieni, mutta iskukykyinen joukkue saavutti Beach Taekwondon MM-kilpailujen avauspäivänä kaksi pronssimitalia liikesarjoista. Tämän päiväinen tuloslista näyttää vieläkin kirkkaammalta, kun joukkue nappai lisäksi kolme maailmanmestaruutta sekä yhden MM-pronssin.

Nea Säynäjoki kamppaili kolmanneksi naisten U30 individual-sarjassa. Ensimmäistä kertaa kansainvälisessä turnauksessa parisarjassa edustaneet moninkertainen arvokilpailumitalisti Frans Salmi ja hänen kokemattomampi, mutta nopeasti tiensä maajoukkueeseen raivannut Linda Räkköläinen ottivat niin ikään pronssia U30 pairs-parisarjassa. Säynäjoki edustaa Tampereen Kumgang Taekwondoa, Salmi Turun Budokwai Taekwondoa ja Räkköläinen Helsingin itsepuolustuskoulua.

Hetki sitten päättyneen kilpailupäivän päätteeksi korkeimmalle korokkeelle nousivat Frans Salmi U30 individual-sarjassa, Christian Kamphuis U30 individual Freestyle-sarjassa sekä Frans Salmi, Olli Siltanen ja Christian Kamphuis O17 teams-ryhmäsarjassa. Ryhmä kirkasti siten kerralla viimevuotisen Beach MM-pronssinsa. Mitaleille ylsi myös nuori Daniel Halonen saavuttaen pronssia U17 individual Freestyle-sarjassa. Siltanen ja Salmi edustavat Turun Budokwai Taekwondoa, Kamphuis Helsingin Taekwondourheilijat 2011-seuraa ja Halonen Porin Taekwondoseuraa.

Joukkueen loput sijoitukset:

Jaetulla 5:llä sijalla

Olli Siltanen, U30 individual male

Linda Räkköläinen, U30 individual female

 

Jaetulla 9:llä sijalla

Daniel Halonen, U17 individual male

Christian Kamphuis, U30 individual male

 

Järjestyksessään toiset Beach Taekwondon MM-kilpailut käydään 25.-28.4.2018. Beach Taekwondon MM-kilpailuissa käydään liikesarjojen sekä Freestyle-liikesarjojen yksilö-, pari- ja ryhmäsarjat eri ikäluokissa.

Liikesarjakilpailuissa urheilijat esittävät ennalta määrättyjä liikesarjoja. Arvostelutuomarit arvioivat esitysten teknistä puhtautta ja esityksen uskottavuutta. Liikesarjoissa kilpaillaan myös freestyle-sarjoissa, joissa kilpailijat kehittävät itse esitettävän liikesarjan, joka sisältää taekwondotekniikoita ja akrobatiaa. Freestyle-liikesarjaan on määritelty pakollisia tekniikoita ja osioita, jotka on oltava esityksessä mukana.

Suomen Taekwondoliitto onnittelee urheilijoita ja taustajoukkoja kovan työn upeista tuloksista!