Liittotoimijat|Työhuone

Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailut - Neljäs kilpailupäivä ja yhteenveto

11.11.2018

Viimeisenä päivänä käytiin naisten ja miesten kevyimmät painoluokat. Naisten -46 kg sarjassa Ida Tammila (Budokwai Taekwondo) otteli tuttua kreikkalaista vastaan aluksi tasaisesti, mutta vähitellen pisteet kertyivät vastustajan eduksi. Iitu ei saanut omaa pisteentekoaan kunnolla toimimaan ja hävisi ottelun lukemin 4-22.

Miesten -54 kg sarjassa Valtteri Väänänen eteni arvalla yhden kierroksen ja sai vastaansa Romanian voittaneen huikean pitkän kreikkalaisen. Valtteri haki sitkeästi avauksia, mutta ne tyrehtyivät joka kerta vastustajan pitkän etujalan puolustuksiin. Ottelu päättyi 2-22 vastustajan voittoon.
 

YHTEENVETOA

Mukana oli yhdeksän urheilijaa, jotka edustavat neljää eri seuraa. Urheilijoista seitsemän kuuluu Taekwondoliiton valmennuskeskukseen. Urheilijat ottelivat yhteensä 12 matsia, joista kolme päättyi voittoon, kaksi tasapeliin ja siitä seuranneeseen goldenpoint-tappioon, kaksi yhden osuman tappioon, kolme selkeämpään (8-18 pisteen) tappioon ja kaksi 20 pisteen piste-erotappioon.

Viimeisten kolmen vuoden aikana Suomi on yltänyt näissä kisoissa yhteensä vain yhteen otteluvoittoon, joten suunta on hyvä ja vielä parempaa on luvassa. Kolme urheilijoista oli ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Jokainen mukana olleista urheilijoista pääsee ikänsä puolesta kisaan vielä ensi vuonna, suurin osa vielä kolme tai neljä vuotta. Kun "läheltä piti" -tappiot käännetään kokemuksen myötä voitoiksi, tulos näyttää täysin erilaiselta. Tehdään parhaamme, että nämä nuoret (kuten muutkin suomalaiset tulevaisuuden lupaukset) jaksavat jatkaa panostustaan!