Liittotoimijat|Työhuone

Otteluvaliokunta tiedottaa - leiri- ja kilpailupäivät, liigan sääntömuutokset

24.1.2019

 

LEIRIT:

Vahvistuneet leiripäivät on merkitty liiton tapahtumakalenteriin.

 

SM-KILPAILUT:

23.11. Ottelun SM-kilpailut (kadetit, juniorit ja seniorit), Eura 

6.-7.7. SM-viikko (ottelun alle 21-vuotiaat + liikesarjat), Vantaa  

 

Ottelun aikuisten SM-kilpailuja ei haluttu asettaa päällekkäin arvokisojen (Universiadit) kanssa. SM-viikon tuoma näkyvyys on kuitenkin lajille arvokasta, joten SM-viikolla jaetaan U21-ikäluokan Suomen mestaruudet.

 

U15, U18 ja aikuisten SM-kisat siirtyvät takaisin perinteiseen ajankohtaansa marraskuulle. Otteluliigan kaikille kisoille tulee tasaisemmin merkitystä, sillä otteluliigan loppupisteet ratkaisevat tänä vuonna SM-kaavioiden sijoitetut ottelijat. 

 

HUOM! U21 SM otellaan jatkossa juniorien olympiapainoluokilla.

Perustelemme muutoksen aikuisten olympiapainoluokista juniorien vastaaviin sillä, että osa nuoremmista junioriottelijoista on ollut liian kevyitä aikuisten olympiapainoluokkiin. Kaikilla ikäluokkaan kuuluvilla tulee olla yhtäläinen mahdollisuus osallistua SM-kisoihin.

 

KANSAINVÄLINEN KILPAILU

Nurtzi Open 11.5. 

 

Nurmijärvellä kisataan huhtikuussa Suomen suurin ottelutapahtuma, jossa on viime vuosina nähty kilpailijoita mm. Pohjoismaista, Baltiasta, Venäjältä ja Espanjasta. Toivomme, että kilpailun kansainvälisyys nousee entisestään. 

 

OTTELULIIGA

Otteluliiga koostuu viidestä osakilpailusta, joista viimeinen on tuplapisteet tuova liigafinaali. Kaikissa liigakisoissa ovat mukana myös juniori- ja harrastajasarjat. 

 

Loviisa Open 16.2.

Korso Open 25.5. + liikesarjakilpailu

Ikaalisten Open 21.9.

Porvoo Open 12.10. + liikesarjakilpailu

Liigafinaali: Ambassadors Cup Vantaa 26.10. + liikesarjakilpailu 

 

Ikaalisten ja Porvoon kilpailuja haettiin syyskuun viimeiselle lauantaille. Molemmat kilpailut siirrettiin uusille päiville, koska kilpailukalenterissa haluttiin huomioida juniorien EM-kilpailut 26.-29.9. sekä alkusyksyn G1-turnaukset. 


Liigapisteet:

Vuonna 2019 jaetaan yksi liigapiste sijoille 5.-8. sijoittuneille. Cup-systeemissä siis puolivälierän hävinneille ja mahdollisessa poolisysteemissä joko yksöispoolin viidennelle tai kaksoispoolissa molempien poolien kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneille.

Liigafinaalissa kaikkien pisteiden kerroin on 2.

 

Kulta: 7 pistettä

Hopea: 5 pistettä

Pronssi: 3 pistettä

Sijat 5-8.: 1 piste

 

 

MUUT SÄÄNTÖUUDISTUKSET OTTELULIIGAAN: 

 

Seedausten käyttö:

Rankingin mukaista sijoitusta kaavioihin ei enää käytetä liigakisojen kaavioarvonnassa, jotta urheilijat saisivat kauden aikana enemmän vaihtelua vastustajiin. Seedaus suoritetaan edelleen SM-kisoissa, jossa sijoitukset 1.-4. määräytyvät kaavioissa liigan loppupisteiden mukaisesti. 

 

Poolisarjojen käyttö:

Kolmen hengen sarjat käydään kaikissa liigakisoissa pooli-systeemillä, jossa kaikki ottelijat kohtaavat toisensa kerran. Tämä tehdään tasapuolisuuden nimessä, jotta ottelujen määrä ei riippuisi arvonnan tuloksesta. Kaikki liigasarjat on mahdollista käydä poolein, jos kisajärjestäjän ja tuomarivalvojan mielestä se ei pidentäisi kisapäivää kohtuuttoman paljon.

 

Painoluokkien yhdistäminen:

Painoluokkia voidaan yhdistää, mutta yhdistämisen on tapahduttava alla esitetyssä järjestyksessä.

 

Yksin sarjoissaan olevat ottelijat yhdistetään ensisijaisesti ylempään (jos mahdollista) ja toissijaisesti alempaan painoluokkaan.

 

Yksin sarjoissaan olevat ottelijat yhdistetään AUTOMAATTISESTI yhtä ylempään painoluokkaan, jos ylemmässä on yksikin ottelija. Raskaammassa sarjassa yksin oleva ottelija yhdistetään yhtä alempaan painoluokkaan, jos ylempään painoluokkaan ei ole ilmoitettu ottelijoita ja alemmassa painoluokassa on useampi kuin yksi ottelija.

 

Yhdistetyistä sarjoista sijoituksen mukaan jaetut liigapisteet voidaan merkitä alempaan painoluokkaan, jos alempaan painoluokkaan ilmoitettu ottelija näin valitsee ja on myös punnituksessa päässyt alemman painoluokan rajoihin. Alempaan sarjaan kirjattavista pisteistä on itse ilmoitettava liigapisteiden ylläpitäjälle ennen seuraavaa liigakilpailua.

 

Jos raskaammasta painoluokasta yhdistetään yksi ottelija alempaan sarjaan, sarjana on JOKO ylempi sarja esim. -57kg ja -61kg olisivat yhdistettynä -61kg TAI jos toinen yhdistetyistä sarjoista on ikäluokan raskain, esim. 55-59kg ja +59kg ovat yhdistettynä +55kg. Jos urheilija ei toisin ilmoita, pisteet kirjataan ylempään painoluokkaan.

 

MUUTA:

Revalage Oy on valmistellut liitolle uutta kilpailujärjestelmään. Järjestelmän kehitys on siinä vaiheessa, että järjestelmää päästään testaamaan Loviisassa 16.2. Uuden järjestelmän käyttöönotto aiheuttaa muutoksia kilpailuilmoittautumisiin. Loviisan kisan yhteydessä ilmoittautumiset viedään järjestelmään seuroittain väliaikaisella excel-lomakkeella. Massavienti on alkuvaiheessa käyttäyställisempi ratkaisu. Tulevien kilpailuilmoittautumisten sujuvoittamiseksi, yhteyshenkilöiden ja myös uusien kilpailijoiden täytyy käydä rekisteröitymässä osoitteessa: www.revelagesports.com.