Liittotoimijat|Työhuone

Olympiakarsintajoukkue saapunut Kazaniin

24.1.2012

Kazanin olympiakarsinnoissa on mukana 120 urheilijaa 40 Euroopan maasta. Paikkoja Lontooseen on jaossa yhteensä 24 kappaletta eli kolmelle parhaalle kahdeksassa eri painoluokassa. Suomalaiset kilpailevat miesten -68 kg ja +80 kg sarjoissa ja naisten -57 kg ja +67 kg sarjoissa. Alla on naisedustajiemme tunnelmia Kazaniin saapumisen jälkeen:

 

"Joulukuussa pidimme valmistautumisleirin Madridissa, jossa minulla oli käytössä paljon erilaisia vastustajia. Sain leiriltä todella hyvää ottelurutiinia.  Olen käynyt viikoittain fysioterapiassa kuntouttamassa aiemmin kipuillutta polveani, jotta kaikki on varmasti kunnossa Kazanissa. Lisäksi on katseltu vastustajien otteluita videolta ja luotu ottelutaktiikoita", listaa alle 57 kilon sarjassa otteleva Suvi Mikkonen.

"Minulle ehkä tärkein valmistautuminen tapahtui joulukuussa käydyissä opiskelijoiden Euroopan mestaruuskilpailuissa. Voitin siellä kultaa, mikä nosti itseluottamukseni aivan uudelle tasolle. Tiedän nyt, että voin voittaa kovimpiakin vastustajia, kunhan saan itsestäni parhaan tason irti", kertoo naisten raskaansarjan kisaan valmistautuva Saina Savage.

Suvi arvioi kovimpien vastustajiensa olevan Ranska, Israel ja Italia: "Näiden kolmen maan naisia vastaan on luotu oma perustaktiikka jokaiselle, koska he ovat erilaisia ottelijoita.  Kazanin kilpailussa panokset ovat niin kovat, että jokaista urheilijaa hermostuttaa.  Tärkeintä onkin otella omana itsenään. Tasoerot ovat pienet, joten uskon voittajan olevan se, joka pääsee lauantaina lähimmäksi omaa parastaan".

"Omassa sarjassani ylivoimaisesti menestynein vastustaja on espanjalainen, hänen lisäkseen kreikkalainen vaikuttaa etukäteen ajateltuna myös haastavalta. Tiedän kuitenkin pystyväni voittamaan heidät siinä missä muutkin sarjan naiset, kunhan keskittyminen on kohdallaan ja ottelu lähtee kulkemaan hyvin", Saina kertoo korostaen itseluottamuksen tärkeyttä tällaisessa turnauksessa.

Kumpikin naisista lähtee viikonlopun turnaukseen rennon luottavaisena. "Valmistautumisessa ihan kaikki mennyt hyvin, samoin joukkuehenki on todella hyvä. Haluan kiittää Suomen Olympiakomiteaa ja Suomen Taekwondoliittoa kaikesta saamastani avusta tähän asti. Toivottavasti lauantaina lunastan minuun asetetut odotukset ja saavutan paikan Lontoon olympialaisiin", kiteyttää Suvi .

Saina nyökkäilee vieressä ja jatkaa: "Kazanin kisahotelli ja ruokatarjoilut ovat olleet ihan positiivinen yllätys, eikä ulkona oleva pakkanenkaan haittaa, kun ei käy ulkona. Valmentajaani Lauri Mäkistä siteeraten sanoisin, että kaikki mahdollinen on tehty, joten voin lähteä luottavaisesti kisaan. Tavoitteena on yksinkertaisesti lunastaa paikka Lontooseen".

Huomenna keskiviikkona on vuorossa arvonnat, joiden jälkeen tiedetään kunkin ottelijan ensimmäiset vastustajat sekä ottelukaaviot.