Liittotoimijat|Työhuone

Valo

30.11.2012

Uusi liikuntajärjestö ry on nyt Valo

Liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön nimi Valo julkistettiin yli sadan urheilujohtajan edessä strategiapäivillä Turussa 30.11.2012 ja suorana internetissä.

”Valo kuvaa nimenä hyvin nykyaikaista organisaatiota, jonka tehtävänä on toimia suomalaisen liikunnan ja urheilun yhdistävänä voimana ja suunnannäyttäjänä. Valo kuvaa myönteistä asenneta yhdessä tekemiseen ja tulevaisuuteen. Yhteinen tavoitteemme on olla maailman liikkuvin urheilukansa 2020. Kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaminen edellyttää, että onnistumme kumppaneiden kanssa lisäämään liikettä elämänkulun jokaiseen vaiheiseen", hehkuttaa Valon puheenjohtaja Petteri Kilpinen.

Valon pääsihteeri Teemu Japisson esitteli Turussa järjestön strategiaa, jonka nimi on "Yhteinen tekeminen on kilpailuetumme". Vuosina 2013-2015 Valo keskittyy erityisesti kolmeen tehtävään: 1) arvostus ja resurssit, 2) liikunnallinen elämäntapa ja 3) menestyvä urheilu. Strategiassa korostetaan myös urheiluliikettä yhdistäviä palveluja.

“Olemme valinneet tehtävät laajoilla keskusteluilla ja työstöillä kumppaneiden kanssa. Maailma muuttuu kovaa vauhtia. Jotta saavutamme tavoitteemme olla maailman liikkuvin urheilukansa, meidän on kumppaneidemme kanssa rakennettava suomalainen toimintamalli, josta liikkujat ja urheilijat voivat olla ylpeitä. Lähden innoissani tulevaan vuoteen. Meillä on nyt historiallinen mahdollisuus saada aikaan rytminmuutos suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa", Japisson sanoo.

Valon logo ja animaatio ovat haettavissa ja jaeltavissa osoitteesta www.valo.fi/media.

Nimenä käytetään Valo ry. Rekisteröity nimimuoto on Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.

Lisätietoa:
Valon puheenjohtaja Petteri Kilpinen, puh. 050 579 5555, petteri.kilpinen@tbwa.fi
Valon pääsihteeri Teemu Japisson, puh. 0400 878 949, teemu.japisson@valo.fi
valo.fi

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry, Kuntoliikuntaliitto ry ja Suomen Olympiakomitea ry perustivat kesäkuussa 2012 uuden liikunnan ja urheilun kattojärjestön. SLU:n, Nuoren Suomen ja Suomen Kuntoliikuntaliiton toiminta ja henkilöstö siirtyvät uuteen järjestöön 1.1.2013.