Liittotoimijat|Työhuone

Taekwondo-ottelun turvallisuus parantunut merkittävästi

28.12.2012

Maailman Taekwondoliiton (WTF) tuore tutkimus osoittaa, että taekwondo on nykyään yksi turvallisimmista kontaktilajeista. Loukkaantumisaste tutkimukseen osallistuneilla ranskalaisilla ottelijoilla oli tutkimuksen mukaan viimeisen neljän vuoden aikana 0.31%. Tämä tarkoittaa, että vain kolme urheilijaa tuhannesta oli loukkaantuntunut joko harjoituksissa tai kilpailutilanteessa. Tämä tarkoittaa myös lähes 20 % alentumista loukkaantumisasteessa parin viime vuoden aikana!

Tärkein syy turvallisuuden kehittymiseen ja loukkaantumisten vähenemiseen löytyy sääntömuutoksista, erityisesti pääkontaktin keventymisestä. Uusien pääosumasääntöjen käyttöön ottamisen jälkeen Ranskassa on raportoitu vain yksi tajuttomuuteen johtanut ottelu. Tässä raportissa oli mukana yli 52 000 taekwondo-urheilijaa.

Vastaava muutos on havaittavissa myös olympiatason otteluissa. Vielä vuoden 2008 olympialaisissa taekwondourheilijoiden loukkaantumisaste oli 27 %, mutta Lontoon olympialaisissa yksikään ottelu ei päättynyt loukkaantumisiin. Lontoon kisoissa ei myöskään nähty ensimmäistään tyrmäystä.