Liittotoimijat|Työhuone

Opiskelijoiden EM-kisojen 2017 edustusoikeudet ja ohjeet

8.12.2016

Opiskelijoiden EM-kisoja (jäljempänä OEM) järjestetään vuonna 2017 useassa eri lajissa. OEM-kisat ovat suunnattu eurooppalaisille korkeakouluopiskelijoille ja osallistujia kisoissa onkin yleensä monesta eri eurooppalaisesta korkeakoulusta. OEM-kisoissa ei ole tasovaatimuksia.

 

Euroopan opiskelijaliikunnan kattojärjestö EUSA on laatinut kisoille säännöt, joissa on yksityiskohtaisesti määritelty mm. osallistumisoikeuden periaatteet, lajikohtaiset periaatteet ja kisojen protokollat. Opiskelijoiden EM-kisoissa edustetaan aina sitä korkeakoulua, jossa osallistujat opiskelevat.

Suomesta korkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus osallistua OEM-kisoihin ensisijaisesti siten, että joukkue on voittanut omassa kilpasarjassaan kansalliset opiskelijoiden SM-kisat (jäljempänä OSM-kisat). OEM-kisoista lukien edellisenä vuonna (OSM 2016 kilpasarjan voittaja -> OEM 2017). Jos jostain syystä OSM-kisojen kilpasarjan voittaja on estynyt osallistumaan OEM-kisoihin, voidaan OEM-edustusoikeus myöntää OSM -kisoissa toiseksi tulleelle joukkueelle/yksilölle.

Niissä lajeissa joissa ei edellisenä vuonna (2016) ole järjestetty kansallista karsintaa OSM-kisoissa, voidaan edustusoikeus myöntää hakemusten (viestin lopussa on ohjeet) perusteella. Hakemuksissa ja edustusoikeuksien myöntämisessä painotetaan seuraavia kriteerejä:

1.      joukkueen menestys aiemmissa opiskelijoiden SM-kisoissa (ensisijaisuus niillä, jotka ovat voittaneet lajinsa OSM-kisat vuonna 2015)

2.      menestys muissa kansallisissa tai kansainvälisissä arvokisoissa

3.      joukkueen motivaatio edustaa korkeakouluaan opiskelijoiden EM-kisoissa vuonna 2017

Lisätietoja EUSA:sta sekä opiskelijoiden EM-kisoista:

www.eusa.eu

 OSM-kisojen 2016 perusteella ensisijaiset edustusoikeudet on myönnetty seuraavissa lajeissa:

·         GOLF

·         RANTALENTOPALLO

·         KORIPALLO

·         FUTSAL

·         LENTOPALLO

·         PÖYTÄTENNIS

·         SHAKKI 

Muut lajit, joihin OLL myöntää edustusoikeuden hakemusten perusteella:

·         KORIPALLO 3 X 3

·         KIIPEILY

·         JALKAPALLO

·         BRIDGE

·         SOUTU

·         SULKAPALLO

·         KÄSIPALLO

·         RUGBY 7VS

·         TENNIS

·         JUDO

·         KARATE

·         TAEKWONDO

 

Ohjeet:

Edustusoikeutta hakevat voivat täyttää liitteenä olevan hakemuslomakkeen. Lähettäkää hakemuksenne OEM -kisojen edustusoikeudesta viimeistään 31.12.2016 sähköpostitse osoitteeseen jenny.soderman@oll.fi (muistakaa mainita hakemuksessa yhteystiedot: nimenne, lajinne, korkeakoulun jota edustatte sekä taustaseuranne/-organisaationne). 

 

HUOM! Osallistujien, jotka ovat voittaneet opiskelijoiden SM-kisat vuonna 2016, ei tarvitse täyttää lomaketta vaan tulemme ottamaan yhteyttä erikseen lähiaikoina.
 
Tässä vuoden 2017 opiskelijoiden EM-kisat: 


http://www.eusa.eu/events/championships


Lisätietoja antaa


Koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Jenny Söderman
+358 44 7800217 

jenny.soderman@oll.fi

Fax: +358 29 009 0999

www.oll.fi


 

Liitteet