Liittotoimijat|Työhuone

Maajoukkue

2019 EM JOUKKUE, 2.-4.4. TURKKI ja BEACH EM 6.4. TURKKI.LIIKESARJAMAAJOUKKUEEN JOUKKUEENJOHTO

  • 2019 - 2020   Päävalmentaja Erik Pohjonen
  • 2017 - 2020   Joukkueenjohtaja Vesa Suomalainen

 

 


VUODEN 2020 PÄÄKILPAILU ON MM-KILPAILUT TANSKASSA 

 

Maajoukkueen valintakriteerit sekä hakeminen maajoukkueeseen vuodelle 2020, tullaan julkaisemaan marraskuun aikana ja haku päättyy 15.12.2019 

Kilpailuja ja leirejä on mahdollisesti (alustava) seuraavasti alkuvuonna

  • 11.-12.1. MJ hakijoille/PM-kilpailuun valmistava leiri, Helsinki
  • 18.1. PM-kilpailut, Oslo, Norja
  • 1.2. SM-Kilpailut Joensuu
  • 8.2. Austria Open, Itävalta
  • 8.-9.2. MJ hakijoille leiri, Turku
  • 15,-16.2. German Open Poomsae, Hamburg
  • 18.-19.2. Presidents Cup G1 Helsinborg, Ruotsi

ILMOITTAUTUMISET KILPAILUIHIN


Lisätietoja:

Erik Pohjonen

Liikesarjamaajoukkueen päävalmentaja


+358 407047918

Vesa Suomalainen

Liikesarjamaajoukkueen joukkueenjohtaja

vesa.suomalainen@hsl.fi

+358 505533790

 

Erik Pohjonen
Maajoukkueen päävalmentaja
Vesa Suomalainen
Maajoukkueen joukkueenjohtaja

 

YKSILÖSARJAT

 

Cadet F: Airada Heikkinen

Cadet M: Alex Jürgens

Junior F: Mia Knutsson 

Junior M: Joonas Järvenpää

U30 F: Linda Räkköläinen

U30 M: Frans Salmi

U40 F: Elina Strandman

U40 M: Ville Lehtinen

U50 F: Johanna Nukari

 

U60 F: Riitta Patrikainen

U60 M: Kim Rejman

Freestyle O17 M: Christian Kamphuis

 

PARISARJAT

 

Cadet: Aino Kortelainen & Alex Jürgens

Junior: Helmi Riuttala & Joonas Järvenpää

U30: Eevi Huuskonen & Olli Siltanen

O30: Niina Virtala & Ville Lehtinen

RYHMÄSARJAT

 

Cadet F: Airada Heikkinen &

Aino Kortelainen & Sofia Sarala

Junior F: Aino Kangasmaa &

Mia Knutsson & Helmi Riuttala

U30 F: Eevi Huuskonen &

Naam Suomalainen & Linda Räkköläinen

U30 M: Christian Kamphuis &

Frans Salmi & Olli Siltanen

O30 F: Johanna Nukari &

Elina Strandman & Niina Virtala

 
  

 

 

 

LIIKESARJAMAAJOUKKUEEN VALINTAKRITEERIT 2020

Valintakriteereiden tavoitteena on valita Suomen parhaat liikesarjaurheilijat vuoden 2020 MM-kilpailuihin Tanskan Herringiin. Valintakriteerit pyrkivät tasapuolisuuteen ja ohjaavat kohti suunnitelmallista, tavoitteellista ja tuloksellista urheilua sekä kansainvälistä kilpailua.

Maajoukkuehakemus tulee täyttää ja lähettää päävalmentajalle (Erik Pohjonen) sekä joukkueenjohtajalle (Vesa Suomalainen) 15.12.2019 mennessä. Hakijan tulee täyttää perusvaatimukset eli edustuskelpoisuus arvokisoissa ja hankkia lisäksi vaadittavat lisenssit (Suomen Taekwondoliiton lisenssi ja WT:n GAL).

 

NÄYTTÖKILPAILUT:

 

Näyttökilpailuiksi lasketaan Euroopassa kilpaillut ”viralliset” kilpailut (G1, WT President’s Cup, Belgian avoimet, Saksan avoimet ja PM-kilpailut) ajalta 1.1.- 31.3.2020 sekä SM-kilpailut (SM-viikko tammi-helmikuun vaihteessa Joensuussa). Urheilijalla on velvollisuus ilmoittaa tuloksensa kansainvälisistä kilpailuista päävalmentajalle tai joukkueenjohtajalle näyttöjakson loppuun mennessä.

 

MINIMIKRITEERIT:

 

Vähintään yksi kansainvälinen kilpailu tulee käydä valintajakson aikana. Yksilösarjan kilpailijoiden on ulkomaan näyttökilpailuissa vähintään kerran voitettava 40% sarjaansa osallistuneista (esim. kymmenen kilpailijan sarjassa sijoituksen on oltava vähintään kuudes).

 

VALINTAKRITEERIT:

 

Saman sarjan edustuspaikkaa hakeneet urheilijat, jotka täyttävät minimikriteerit, laitetaan paremmuusjärjestykseen vertaamalla keskinäisiä voittoja näyttökilpailuissa. Näyttökilpailussa paremmin sijoittunut urheilija saa yhden pisteen. Pisteet lasketaan yhteen kaikista valintajakson näyttökilpailuista ja enemmän pisteitä kerännyt valitaan.

 

Poikkeuksena edellisestä kappaleesta, jos urheilijoiden keskinäisiä kohtaamisia on jakson aikana vain yksi tai ei yhtään (tai valintapisteet menevät tasan 1-1, 2-2, jne), valintakriteerinä käytetään silloin parasta sijoitusta ulkomaan näyttökisoista.

 

Jos hakijoilla on myös sama korkein sijoitus, verrataan sen jälkeen kisojen tasoa, joissa sijoitus on saavutettu. Korkeamman tason kilpailussa korkeimman sijoituksen saavuttanut valitaan. (G2 > G1 > A-class > PM)

 

Jos sijoitukset edelleen menevät tasan, valinnan tekee päävalmentaja käyttäen subjektiivista harkintaa. Päävalmentajan subjektiivisessa valinnassa otetaan huomioon urheilijan sitoutuminen, harjoittelusuunnitelmat, harjoittelun seuranta, maajoukkueen toimintaan sitoutuminen ja päävalmentajan arvioima menestyspotentiaali vuonna 2020. Jokaisen maajoukkueeseen hakeneen urheilijan on pyydettäessä toimitettava viipymättä harjoitussuunnitelmansa MM-kilpailuihin asti sekä harjoituspäiväkirja tai vastaava raportti toteutuneesta harjoittelusta vähintään viimeisen kahden kuukauden ajalta.

 

Päävalmentajalla on oikeus subjektiiviseen harkintaan mikäli näyttökilpailuissa on käytössä elimination. Myös maajoukkueen valintaa voidaan siirtää tarpeen mukaan, mikäli kilpailukalenterissa kilpailut siirtyvät pidemmälle keväälle.

 

POIKKEUSMENETTELYT:

 

Jos aiemmin arvokisoissa menestynyt (finaalitaso) urheilija on loukkaantuneena tai pitkään sairaana valintajakson (1.1.-31.3.2019) aikana, päävalmentaja voi subjektiivisen arvion pohjalta esittää häntä mukaan joukkueeseen ilman näyttöjä. Tähän vaaditaan lääkärin lausunto sekä loukkaantumisen tai sairauden luonteesta, että lääkärin arvio 100% toipumisesta MM-kisoihin mennessä.

 

Päävalmentajalla on oikeus esittää MM-joukkueeseen paria tai ryhmää, joka ei ole näyttöjakson aikana kilpaillut yhdessä, jos esitetyn parin tai ryhmän menestyspotentiaali on subjektiivisen arvion perusteella selvästi suurempi kuin näyttöjä antaneilla pareilla tai ryhmillä.

 

Lisäyksenä vielä minimikriteerit kohtaan: Jos ulkomaan näyttökilpailuissa kilpailijan sarjassa on alle 5 kilpailijaa, vaaditaan sijoittumista paremmin kuin 25% kilpailijoista (muuten luku 40%). Prosenttilaskun tulos pyöristetään normaalisti ylempään tai alempaan kokonaislukuun. 

 

kilpailijoiden määrä: vaadittu sijoitus

kilpailijoita: sijoitus.

2: 1. 

3: 2. 

4: 3.

5: 3.

6: 4.

7: 4. 

8: 5. 

9: 5. 

10: 6.

jne.