Liittotoimijat|Työhuone

Tähtiseurat

 

Tähtiseura-ohjelma Suomen Taekwondoliitossa

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliittojen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Taekwondoliitto on alkuvaiheessa mukana sekä lasten ja nuorten että aikuisten harrasteliikunnan Tähtiseura-ohjelmassa. Tämä tarkoittaa sitä, että liiton alainen seura voi halutessaan olla joko jomman kumman Tähtimerkin tai molempien Tähtimerkkien laatuseura. Tähtimerkki-ohjelmaa liitossa hallinnoi harrastevaliokunta, joka tekee taustatyön auditointia varten ja päättää Tähtimerkin saamisesta. Tähtimerkki-seuran laatu todetaan aina seurassa tapahtuvalla auditoinnilla. Auditoinnin suorittaa aina auditointikoulutuksen käynyt auditoija ja liikunnan alueen seurakehittäjä tai vastaava henkilö.

 

 

Lisätietoa Tähtiseura-ohjelmasta:

Tähtiseurat - seurojen laatuohjelma

Tähtiseuran materiaalit ja työkalut

Tähtiseura-verkkopalvelu

Taekwondoliiton lasten ja nuorten toiminnan Tähtiseurat (Sinetin myöntämisvuosi), seuraava auditointi


Budokwai Turku, (2005) 2021
Mikkelin Taekwondo, (2011) 2020
Iisalmen Taekwondo, (2012) 2023
Riihimäki Taekwondo, (2013) 2022
Länkyn Taekwondo, (2019) 2022

Taekwondoliiton aikuisten harrastetoiminnan Tähtiseurat (Tähtimerkin myöntämisvuosi), seuraava auditointi

Iisalmen Taekwondo, (2020) 2023