Kamppailija ei kiusaa

Kamppailija ei kiusaa-logo.

Kamppailija ei kiusaa –kampanja käynnistettiin Sinettiseuraseminaarissa Helsingissä lokakuussa 2013. Samassa yhteydessä julkaistiin Kamppailija ei kiusaa –Facebook -sivusto, joka on lyhyessä ajassa saavuttanut runsaasti näkyvyyttä. Kamppailulajiliitoilla on yhteinen tavoite tuottaa seuroissa toimiville ohjaajille työkaluja kiusaamistilanteiden ennaltaehkäisyyn ja käsittelyyn.  

Kamppailija ei kiusaa-kampanjan keulakuvahahmona on aloittanut pitkän linjan kamppailija, arvostettu Auvo Niiniketo. Jatkossa on tarkoitus nostaa esille omien mietelauseiden kanssa eri kamppailulajien tunnettuja ja muita kamppailuhenkisiä henkilöitä kampanjan puolestapuhujiksi. Tällä hetkellä Amin Asikainen on myös keulakuvana ja neuvotteluja muiden huippu-urheilijoiden kanssa käydään koko ajan.

Suomessa on lähes sata erilaista kamppailulajia ja näiden parissa yhteensä n. 50 000 henkilöä. Kampanjan myötä halutaan laajasti vaikuttaa siihen, että harrastuksen parissa luotu yhteisöllinen kiusaamattomuuden ilmapiiri, jossa jokainen saa onnistua juuri omana itsenään ja omalla taitotasollaan, saadaan kamppailijoiden mukana leviämään kaikkialle kouluihin, työpaikoille, pihapiiriin ja koteihin.