Ottelun EM-kilpailuissa vankka suomalaisedustus

8.5.2024

Ottelun aikuisten EM-kilpailut käydään Serbian Belgradissa 9.–12. toukokuuta.
Suomalaisilla on kilpailuissa vankka edustus, kun Serbiaan lähtee seitsemän ottelijan joukkue.

Suomen joukkueessa kilpailevat: 

Ida Tammila, -46 kg, Budokwai Taekwondo

Ruqia Rahmani, -57 kg, Malmin Taekwondo

Helmi Härkönen, -62 kg, Wondo Espoo

Chahrazed Boughrara, -67 kg, Taekwondourheilijat 2011

Otto Susiluoto, -58 kg, Wolf Taekwondo

Niko Myllynen, -68 kg, Taekwondo Nurmijärvi

sekä pakolaisjoukkueessa Muhammed Buğrahan Akbabaöz, -80 kg, Wondo Espoo.

Suomalaisten ottelu-urakan aloittaa perjantaina Otto Susiluoto. Lauantaina kilpailevat Niko Myllynen, Bugrahan Akbabaöz, Ida Tammila ja Chahrazed Boughrara, sekä sunnuntaina Ruqia Rahmani ja Helmi Härkönen.

Maajoukkuevalmentaja Simo Siltasen mukaan liikkeellä on hyvä ja motivoitunut joukkue, ja kenraaliharjoituksena toimineiden Tallinn Open ja President's Cup -kilpailujen perusteella EM-kilpailuista on odotettavissa vähintäänkin useita otteluvoittoja.

“Aikuisten arvokilpailujoukkue on ilahduttavasti täydentynyt useammalla uudella urheilijalla näihin EM-kisoihin Otto Susiluodon, Chahrazed Boughraran, Niko Myllysen ja Bugrahan Akbabaözin mukaantulon myötä. Aikuisten arvokisojen ensikertalaisten lisäksi joukkueesta löytyy kuitenkin myös reippaasti kokemusta Ida Tammilan, Helmi Härkösen ja Ruqia Rahmanin osallistuessa”, Siltanen sanoo.

Siltasen lisäksi Serbiaan lähtee myös urheilijoiden henkilökohtaisia valmentajia. Joukkueenjohtajana toimii Maika Gröhn-Tammila.


Takarivi vasemmalta: Simo Siltanen, Muhammed Buğrahan Akbabaöz, Chahrazed Boughrara, Otto Susiluoto, Niko Myllynen Eturivi vasemmalta: Ruqia Rahmani, Helmi Härkönen, Ida Tammila.