Liittotoimijat|Työhuone

Elisa Toivonen yhdeksäs EM-Larnakassa

2.11.2017

Ida Tammila

Taekwondo Nurmijärven Elisa Toivonen sijoittui yhdeksänneksi -52 kiloisissa. Toivonen voitti avausottelussaan Azerbaidjanin Narmin Suleymanovan 17-6, mutta hävisi toisessaan Turkin Guise Polatille 6-15.

 

- Valmistautuminen meni hyvin ja fiilis oli hyvä. Ensimmäinen ottelu meni ihan hyvin, mutta toinen olisi voinut mennä paremmin. Turkkilainen oli vaikea vastustaja erittäin kovan etujalan takia, Toivonen totesi kisapäivän päätteeksi.

 

Valmentaja Iiro Suorela kommentoi Toivosen otteluita seuraavasti:

 

- Elisa oli rauhallinen ja erittäin keskittynyt valmistautumisessa. Hän hoiti hyvin kevyen painonpudotuksen ja palautui siitä erittäin ammattitaitoisesti. Azerbaidžanilainen ei ollut helppo vastustaja (mm. Itävallan avointen pronssia), vaikka luvut siltä näyttävätkin. Elisa hallitsi ottelua hyvin ja azerin ottelutyyli saatiin hyvin skautattua videolta eilen.  Turkkilaista vastaan ei pystytty tutkimaan hirveästi. 

 

Avauspäivä junioreiden (U18) taekwondon EM-kilpailuissa Kyproksen Larnakassa toi suomalaisille yhden voiton ja kaksi tappiota. Elisa Toivosen loppusijoitus oli yhdeksäs ja Ida Tammilan 17:s.


- Taso on kova ja kärjen saavuttaminen vaatii vielä paljon. Ensimmäinen vuosi junioreissa ja kalkkiviivoilla vaihdettu painosarja antaisi mahdollisuuden selittelyille, mutta siihen en sorru. Lisää kokemusta ja treeniä. Kaksi vuotta aikaa näyttää juniorikunto, Suorela paketoi.

 

Budokwai Taekwondon Ida Tammila puolestaan hävisi avausvastustajalleen -42 kg sarjassa, kun Venäjän Yana Yarkova voitti hänet 21-6. Tammilan sijoitukseksi tuli näin jaettu 17. tila.

 

- Valmistautuminen meni tosi hyvin ja lähdin otteluun selkeällä taktiikalla. Matsi meni selvästi paremmin kuin aikaisemmassa kohtaamisessa, mutta en vielä pystynyt voittamaan häntä, pohti Ida ottelun jälkeen.

 

Valmentaja Jarkko Mäkinen vahvisti Idan kokemuksen myös omalta osaltaan.
 

- Iitu oli tänään mielestäni valmistautuneena ja vahvana kehässä. Sarjan pronssia vienyt venäläinen vain onnistui vielä paremmin, erityisesti pääosumissa. 

 

Suomen joukkue EM-kilpailuissa Kyproksen Larnakassa 2.-5.11.2017:

 

Pojat alle 48 kg: Michael Rautsala (Budokwai Taekwondo) PE

Pojat alle 63 kg: Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) PE

Tytöt alle 42 kg: Ida Tammila (Budokwai Taekwondo).  TO

Tytöt alle 52 kg: Elisa Toivonen (Taekwondo Nurmijärvi) TO

Tytöt alle 59 kg: Noora Rannikko (Yong Taekwondo) LA

Joukkueenjohtaja: Laura Ojanen 

Päävalmentaja: Jarkko Mäkinen

Valmentajat: Iiro Suorela & Erik Pohjonen