Salikisat

Salikisat ovat matalan kynnyksen tapahtuma, jolla pyritään saamaan mahdollisimman monelle aloittelevalle kisaajalle hyvä ja innostava ensimmäinen kosketus kisatapahtumaan. Salikisojen tavoitteena on innostaa harjoittelemaan kisoja varten tavoitteellisesti ja sitä kautta osallistumaan isompiin kilpailutapahtumiin jatkossa. Tulevat salikisat löydät Tapahtumat -sivulta.

Kaksi ystävystä hymyilee otteluvarusteissa.

Taekwondoliitto tarjoaa seuroille tukea tapahtumajärjestämiseen. Jokaisessa tapahtumassa liiton edustajat ohjaavat ja auttavat paikallisia toimijoita järjestämään salikisat. Kukin järjestävä seura nimeää yhden henkilön, joka voi jatkossa toimia seurojen tukena salikisoja järjestettäessä. Tavoitteena on, että jatkossa seurat järjestävät tapahtumia itsenäisesti liiton toimittaman varustelainan turvin.

Ohjeet osallistujalle:

Salikisoihin osallistumiseen riittää innostus kokeilla taekwondon kilpailumuotoja, ottelua ja liikesarjaa. Liitto ja salikisojen järjestäjät kannustavat kaikkia osallistujia kokeilemaan kumpaakin kilpailumuotoa, se tuo monipuolisuutta lajin harjoitteluun.

Osallistujalla ei tarvitse olla ottelussa omia suojia (pl. hammassuojat. Mikäli osallistuja on yli 12-vuotias ja haluaa kokeilla pääkontaktia, hammassuojat ovat pakolliset), sillä niitä saa lainaksi paikan päällä. Jos osallistujalla on omat suojat (hanskat, käsi- ja jalkasuojat, alasuojat), niin niitä voi käyttää ottelussa.
HUOM! Hammassuojia suositellaan ottelussa kaikille käytettäväksi turvallisuuden vuoksi.

Liikesarjoissa osallistujan ei tarvitse osata kuin yksi liikesarja. Kilpailija voi tehdä saman liikesarjan kummassakin kilpailusuorituksessa. Liikesarjan osakin riittää pienten lasten kyseessä ollessa.

Osallistujalla ei tarvitse myöskään olla voimassaolevaa Taekwondoliiton lisenssiä. Osallistujalla tulee kuitenkin olla voimassaoleva vakuutus, joka kattaa taekwondon harrastus- ja kilpailutoiminnan. Taekwondoliitto ja tapahtumien järjestäjäseurat eivät ole vakuuttaneet osallistujia.

Ilmoittautuminen tehdään kootusti seuroittain, eli olethan yhteydessä omaan seuraasi ennen ilmoittautumista.

Miten seura voi järjestää salikisoja?

Vaihtoehto 1.

Seura järjestää itsenäisesti salikisat ja hoitaa järjestelyt: sopii tilan ja tarvittavat henkilöt paikalle, kutsuu lähiseurat jne. Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).

Vaihtoehto 2.

Seura järjestää itsenäisesti salikisat ja hoitaa järjestelyt: sopii tilan ja tarvittavat henkilöt paikalle, kutsuu lähiseurat jne. Liitto vuokraa välineistöä (yksi kenttä: keskuskone, e-passarit, e-sukat, kypärät). Liitto myöntää välinevuokran salikisahaun yhteydessä. Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).
Välinevuokra määräytyy salikisojen koon mukaan seuraavasti:

alle 40 kilpailijaa 200 e
alle 60 kilpailijaa 250 e

yli 60 kilpailijaa 300 e

Vaihtoehto 3.

Seura ja liitto järjestävät salikisat yhteistyössä. Seura varaa tilan ja talkooväkeä paikalle sekä kutsuu lähiseuroja tapahtumaan. Liitto tuo paikalle tarvittavan välineistön ja henkilöt: kaksi kisajärjestäjää ja vähintään kaksi tuomaria (riippuen osallistujamäärästä). Liitto tarjoaa salikisan osallistujille palkinnot. Liitto kerää salikisojen osallistumismaksut Suomisportin kautta (10 e /osallistuja). Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).

Taekwondoliitto myöntää salikisat hakemusten perusteella. Hakemus on vapaamuotoinen, osoitettu harrastevaliokunnalle ja siinä tulee ilmetä tulevan tapahtuman alustava paikka ja vastuuhenkilö seurassa. Hakemukset tulee lähettää harrastevaliokunnalle.