Ohjeet kilpailuihin ilmoittautumiseen

Kilpailuilmoittautumiset kotimaisiin ottelu- ja liikesarjakilpailuihin tehdään TPSS:n (https://www.tpss2021.eu) kautta. Järjestelmää on mahdollista käyttää myös mobiililaitteilla, mutta ne on ensisijaisesti suunniteltu tietokoneella käytettäviksi.

Huom! Kilpailijoidenn ilmoittaminen kilpailuihin tapahtuu seurakäyttäjien toimesta. Yksittäiset urheilijat eivät saa itse ilmoittaa itseään kilpailuihin.

Tässä pikaohje TPSS:n käyttöön.

Aloita kirjautumalla TPSS:ään osoitteessa https://www.tpss2021.eu. Älä käytä enää vanhaa sivua tpss.eu.

Kun olet luonut tunnukset, kirjaudu niillä sisään. Älä jää odottamaan mitään vahvistusviestiä. Etsi turnauslistasta haluamasi turnaus ja klikkaa sitä. Pääset turnaustiedoston etusivulle.

Turnaustiedoston etusivu

Turnaustiedoston etusivulta löydät turnaukset perustiedot.  Aivan aluksi paina Authorize Me -nappulaa, jolloin turnauksen ylläpitäjä saa ilmoittautumislupapyynnön. Myönnetyistä luvista ei enää tule erikseen sähköpostia, vaan pääset tarkistamaan TPSS:n etusivulta, mihin turnauksiin olet jo luvan saanut. Ne tulevat näkyviin kirjautuneille käyttäjille etusivulle ensimmäisiksi. Jos et ole saanut ilmoittautumislupaa vielä seuraavana päivänä, lähetä sähköpostia turnaustiedoston ylläpitäjälle. Osoitteen näet kohdassa Email organization. Suomessa järjestettäviin kilpailuihin ilmoittamisluvan saa yleensä muutaman tunnin sisällä pyynnöstä, jos pyynnön lähettää arkena päiväsaikaan.

Älä jätä ilmoittautumisluvan pyytämistä viimeiseen iltaan! Hae ennemmin varmuuden vuoksi hyvissä ajoin, vaikket olisi edes varma, että seurastasi on joku tulossa kilpailuihin. Olisi myös suotavaa, että kilpailijoita ilmoitettaisiin hyvissä ajoin listoille. Jos joku ei pääsekään tulemaan, hänet pystyy kyllä perumaan.

Turnaustiedoston valikko

Tiedot turnaukseen jo ilmoitetuista kilpailijoista ja valikon löydät vasemman yläkulman sinisestä nappulasta, jossa on kolme vaakaviivaa. Ilmoittautuneet kilpailijat pääset näkemään myös kirjautumattomana.

Kun olet saanut ilmoittamisluvan, pääset lisäämään kilpailijoita ja muuttamaan seurasi ilmoittautuneita valitsemalla valikosta Participants -> Add/change competitors. Voit myös lisätä aikaisemmin kilpailuihin ilmoittamiasi kilpailijoita Participants -> Add competitors from archive. Jos lisäät kilpailijan arkistosta, käy sen jälkeen vielä tarkistamassa, että tämän tiedot ja sarjat ovat oikein.

Ottelukilpailijan ilmoittaminen

Kilpailijan  ilmoittaminen on helppoa. Täytä kaikki tähdellä merkityt kohdat, kaiken muun voit jättää tyhjäksi. TPSS2021 ymmärtää myös ääkkösiä ja muita erikoiskirjaimia (esim. ä, ö, å, ü, é, ø), joten kirjoita kilpailijan nimi juuri niin kuin se kirjoitetaan korvaamatta niitä esimerkiksi a:lla tai o:lla. Voit ilmoittaa myös useamman samannimisen kilpailijan (esimerksiksi kahteen eri painoluokkaan), joten älä käytä kilpailijan nimen perässä mitään lisämerkkejä (esim. 2, . tms.).

Kaikille kilpailijoille pitää valita luokka Class Suomessa ainakin tällä hetkellä se on kaikille sarjoille A, eikä mitään muita vaihtoehtoja ole. Ulkomaisissa kilpailuissa voi olla useampia taitotasoluokkia vyöarvon tai kokemuksen perusteella, joten lue tarkkaan kilpailukutsussa, jossa siinä mainitaan niistä. Teknisistä rajoitteista johtuen luokka pitää kaikille kilpailijoille olla, vaikka turnaustiedostossa olisikin vain yksi luokka tarjolla.

Valitse ikäluokka Age category ja painoluokka Weightclass pudotusvalikoista.

Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot, paina Save this competitor.

Liikesarjakilpailijan ilmoittaminen

Liikesarjakilpailijan ilmoittaminen tapahtuu samalla tavalla kuin ottelukilpailijan. Erona on se, että liikesarjoissa voi osallistua useampaan "kilpailumuotoon" (yksilö, pari, ryhmä, freestyle yksilö, freestyle pari, freestyle mix-team). Kilpailumuoto valitaan laittamalla ruksi sen edessä olevaan laatikkoon ja valitsemalla sitten pudotusvalikosta sarja. Yksi kilpailija voi osallistua vain yhteen sarjaan per kilpailumuoto, joten jos kilpailija esimerkiksi pitäisi ilmoittaa sinisiin vöihin ja dieseleihin, ilmoita ensin hänet yhteen sarjaan, sitten tee uusi kilpailija samalla nimellä ja ilmoita hänet toiseen sarjaan.

Pari- ja ryhmäsarjoihin ilmoita ensin ensimmäinen kilpailija sarjaan ja tallenna hänet. Ilmoita sitten toinen kilpailija ja valitse hänelle pari-/ryhmäsarja, jolloin pari-/ryhmäsarjan oikealla puolella olevasta pudotusvalikosta pääsee valitsemaan pariksi/ryhmäkaveriksi jo ilmoitetun kilpailijan, jolle ei ole vielä paria/ryhmää asetettu.

Liikesarjakilpailijan ilmoittaminen, pari- ja ryhmäsarjat

Pari-/ryhmäpudotusvalikko tarjoaa kaikkia kilpailijoita, jotka on ilmoitettu kilpailuun kyseiseen sarjaan, mutta joille ei ole vielä valittu paria/ryhmää. Näin pystyy ilmoittamaan myös sekaseuraparit ja -ryhmät. Ensin yhden seuran ilmoittaja ilmoittaa kilpailijat, sitten toisen seuran ilmoittaja käy yhdistämässä heidät pariksi.

Saman sivun alalaidasta näet kaikki seurastasi ilmoitetut kilpailijat ja heidän sarjansa. Lista ei päivity automaattisesti, vaan se pitää päivittää painamalla Refresh-nappulaa. Pääset muokkaamaan kilpailijan tietoja ja sarjoja klikkaamalla kilpailijaa kerran. Muista tallentaa tekemäsi muutokset. Samaa kautta pääset myös poistamaan ilmoitetun kilpailijan.

Teknista tukea antaa Tatu Iivanainen, tatu.iivanainen@taekwondo.fi.