Liittotoimijat|Työhuone

Olympiakarsintaturnaukset arvonnat

25.1.2012

Joukkueenjohtajien kokous on pidetty, turnauksen sääntötulkinnat käsitelty sekä ottelukaavioiden arvonta suoritettu. Suomen edustajien kohdalla arpaonni ei ehkä ollut paras mahdollinen, mikä näkyi hetkellisesti pienenä mielialan laskuna, mutta välittömästi arvonnan jälkeen pidetyn onnistuneen joukkuepalaverin jälkeen urheilijat suhtautuvat jälleen luottavaisesti omiin mahdollisuuksiinsa.

Suvi Mikkonen kilpailee naisten -57 kg sarjassa. Hänen ensimmäinen vastustajansa on Norjan Nikolina Kursar. Toisella kierroksella vastaan asettuu sarjan parhaaksi rankattu Israelin Bat-El Gatterer, joten viimeistään siinä vaiheessa testataan Suvin taso. Ennen semifinaalia pitää vielä kukistaa joko Valko-Venäjän tai Puolan edustaja.

Saina Savage kilpailee naisten +67 kg sarjassa. Hänen ensimmäinen vastustajansa on vaikein mahdollinen eli Espanjan Alamo Simon, joka on sarjan hallitseva maailmanmestari. Mikäli Saina onnistumaan kukistamaan hänet, vaaditaan vain yksi otteluvoitto lisää. Toisessa ottelussa vastassa on joko Itävallan tai Serbian edustaja.

Juho Kostiainen kilpailee miesten -68 kg sarjassa. Hänen ensimmäinen vastustajansa on pitkänhuiskea Mario Silva Portugalista. Hän ei ehkä ole sarjan vaikein vastustaja, mutta ei missään nimessä myöskään helpoimmasta päästä. Toisella kierroksella Juhon vastustajaksi on kolme vaihtoehtoa: Ruotsi, Ukraina tai Bulgaria. Toisen kierroksen voitto avaisi tien semifinaaliin.

Teemu Heino kilpailee miesten +80 kg sarjassa. Hänen ensimmäinen vastustajansa on viime aikoina erittäin kovia näyttöjä antanut Ivan Trajkovic Sloveniasta. Tiukat kamppailut jatkuvat myös toisella kierroksella, jossa vastassa on Azerbaijanin Bayramov Tavakgul. Semifinaalissa todennäköinen vastustaja on joko Ranskan Pascal tai Turkin Tanrikulu, jotka kumpainenkin ovat moninkertaisia arvokilpailumitalisteja.

Kuka pääsee Lontooseen?

Asia selviää Suvin, Juhon ja Teemun osalta lauantaina. Sainan kilpailupäivä on sunnuntai. Valintamenettely on selkeä. Jokaisessa painoluokassa semifinaalien voittajat lunastavat paikan olympialaisiin. Lisäksi semifinaalissa hävinneet käyvät vielä yhden ottelun keskenään ja voittaja saa palkkioksi niin ikään olympiapaikan.