Buğrahan Akbabaöz komeasti viidenneksi MM-Sofiassa

6.8.2022

Suomen joukkueessa otellut WT-pakolaisjoukkuetta virallisesti edustava Buğrahan Akbabaöz otteli komeasti puolivälieriin eli viidennelle tilalle nuorten otteluiden taekwondon Sofian MM-kisoissa lauantaina.

Espoo Hwarang Teamin Buğrahan on kadettien Euroopan mestari viime vuodelta.

-73 kg sarjan puolivälierässä Buğrahan otteli mitalista, mutta Kroatian Oscar Kovacic oli parempi 2-0 (20-9, 8-3).

Buğrahan voitti avausottelussaan lauantaiaamuna 32-kierroksella Brasilian Nicolas De Almeida Precinaton huiman ottelun jälkeen. Avauserän Buğrahan voitti 14-12 tehtyään voittopisteet kolme sekuntia ennen loppua ja toinen meni tasan 8-8 käytännössä viimeisen sekunnin tapahtumilla.

Buğrahan kukisti iltapäiväsession aluksi ukrainalaisen Matvil Forostiukin 2-0 (12-10, 5-4).

Vilma Hagelberg hävisi niukimmalla mahdollisella tavalla avausottelunsa lauantaina taekwondon nuorten MM-kisojssa Bulgarian Sofiassa. -63 kg sarjassa Jordanian Aya Al Mahmoud oli parempi 2-1 (10-1, 6-8, 6-5). Hagelbergin sijoitus oli 33.-38.