Euroopan mestari Ylöstä parempi MM-taekwondossa

16.11.2022

Jenna Ylönen pääsi kokemaan taekwondon ottelun MM-kisoissa keskiviikkona Meksikon Guadalajarassa osaamista aivan huipulta, kun kaavio toi vastaan yhden luovutusvoiton jälkeen turkkilaisen tämän vuoden Euroopan mestarin ja Välimeren kisojen ykkösen Merve Dincelin.

Nigerilaisesta vastustajasta luovutusvoiton avauskierroksella saanut Ylönen otteli -49 kilon sarjassa erinomaisen ottelun, mutta turkkilaisen vauhti oli vielä asteen Ylöselle liian kovaa. Erät menivät 0-7, 0-7. Näin Ylösen sijoitukseksi tuli 17.-32.

Valmentaja Jarkko Mäkinen:

- Joukkueen nuorin ottelija lunasti paikkansa aikuisten MM-joukkueessa erinomaisesti. Jenna ei voinut sille mitään, että ensimmäistä matsia ei käyty ja toisessa vastaan tuli yksi sarjan kärkiottelijoista. Kaikki asiat, joihin hän itse pystyi vaikuttamaan, menivät aivan nappiin. Jennalla on uskoakseni potentiaalia menestyä vielä paremmin tulevina vuosina.

Suomalaisista on vielä kisaamassa perjantaina Niko Saarinen ja sunnuntaina Ida Tammila. Saarisen avausvastustaja on Filippiinien Joseph Chua ja Tammilan Georgian Vera Kapanadze.

Suomen joukkue ja kisapäivät

Naiset
- 46 kg Ida Tammila (sunnuntai 20.11.)
- 49 kg, Jenna Ylönen,(keskiviikko 16.11.)
- 57 kg Ruqia Rahmani, sijat 17.-32.
- 62 kg Helmi Härkönen, sijat 17.-32.
Miehet
- 63 kg Niko Saarinen (perjantai 18.11.)

Ottelukaaviot
http://www.worldtaekwondo.org/competition/view.html?nid=139578&mcd=C09&sc=in

Livestreamit:
https://www.youtube.com/user/worldtaekwondo/featured