Härköselle avaustappio MM-Bakussa

29.5.2023

Helmi Härkönen avasi suomalaisittain taekwondon ottelun MM-kilpailut Azerbaidzanin Bakussa maanantaina. Härkönen koki -57 kilon sarjassa tappion avauskierroksella Egyptin Nadine Mahmoudille 0-2.

Helmi Härkönen:

- Pahinta on hävitä niin, että jää tunne ettei pystynyt antamaan parastaan ottelussa. En tiedä mitä tapahtui, sillä valmistautumisessa kaikki meni juuri niin kuin piti. Olen pettynyt ja pahoillani kaikille, jotka uskoivat minuun.

Valmentaja Simo Siltanen:

- Helmi ei valitettavasti päässyt tänään tasolleen. Helmin vahvuuksiin kuuluu erinomainen ottelun lukutaito, tarkkuus ja kyky luoda painetta. Valmentajan silmiin näytti, että luotto omiin kykyihin ei ollut nyt riittävällä tasolla, jotta vahvuudet olisi saatu näkyviin. Kaikki kunnia tietysti myös vastustajalle, joka omalla ottelullaan teki pelin tänään Helmille vaikeaksi.

Mukana Härkösen sarjassa oli 50 ottelijaa. Härkösen loppusijoitus oli 33.

Tiistaina suomalaisista ottelee Niko Saarinen -58 kilon sarjassa. Hän kohtaa 1. kierroksella Kirgisian Aidin Altybaevin (ottelu 202). Voittajalle vastaan sarjan kakkoseksi sijoitettu Tunisian Mohammed Khalil Jendoubi (ottelu 511).  Jendoubi on Tokion olympialaisten hopeamitalisti ja viime vuoden MM-pronssimies.

Sarjassa on mukana 71 kilpailijaa.