Ida Tammila komeasti viidenneksi EM-Manchesterissa

21.5.2022

Ida Tammila sijoittui lauantaina komeasti viidenneksi taekwondon otteluiden EM-kilpailuissa Manchesterissa.

46 kg sarjan 13:nneksi sijoitettu  Budokwai Taekwondon Tammila voitti avausottelussaan isäntämaan Catherine Makanjuola värikkäässä ottelussa 47-43 ja eteni puolivälieriin

Siellä portugalilainen Michal Zrihen oli suomalaista parempi 30-9.

- Pakko olla tyytyväinen tähän sijoitukseen, vaikka tietenkin mitalia lähdin tavoittelemaan. Sain tänään varsinkin brittiä vastaan itsestäni kaikki irti ja se tuntuu tosi hyvältä, Tammila totesi.

Taekwondon otteluiden EM-kisojen 2022 päätöspäivänä sunnuntaina 22.5. Iso-Britannian Manchesterissä nähdään kaksi suomalaisottelijaa. Helmi Härkönen (Espoo Hwarang Team) on mukana -57 kg sarjassa ja Jasmin Manninen ( Action Sport Center) -62 kg sarjassa.

Helmi Härkönen on mukana ensimmäisessä tämän kategorian aikuisten EM-kisoissa.

- Arvokilpailuhistoriaa kuitenkin löytyy jonkin verran, sillä olen aiemmin edustanut Suomea U21 EM-kisoissa, Universiadeissa sekä olympiapainoluokkien EM-kisoissa.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin, lähden avoimin mielin matkaan ja innolla odotan että pääsen mittaamaan taitoja Euroopan huippuja vastaan.

Jasmin Manninen puolestaan lähtee kisaamaan kolmansiin arvokisoihinsa.

- Olen ollut aikuisten arvokilpailuissa kaksi kertaa aiemmin (EM 2018 ja MM 2019). Tällä kertaa tuntuu, että olen vahvempi ja valmiimpi.

- Tavoitteenani on saada matsi kerrallaan omat vahvuuteni toimimaan ja nauttia joka hetkestä. Viimeistelytreeneissä on tullut paljon onnistumisia, mikä auttaa omaa valmistautumista kisaan.