Ida Tammilalle avaustappio MM-Bakussa

2.6.2023

Ida Tammilan ottelut taekwondon ottelun MM-kilpailuissa Bakussa päättyivät tappioon avauskierrokselle kaksinkertaiselle venäläiselle nuorten ja kadettien Euroopan mestarille Alisa Angelvolalle 0-2 (3-15, 0-12). Melkoisen myllytyksen päälle laittanut Angelova päätti erät 55 ja 34 sekunnissa.

Tammila oli sijoitettu sarjassa sijalle 23 ja kilpailematon venäläinen sijalle 42.  Voitolla vastustaja 2. kierrokselle olisi ollut Tammilalle Kolumbian Andrea Ramirez Vargas (10). Kolumbilainen on kaksinkertainen MM-pronssinainen (2017, 2022).

Mukana sarjassa oli 49 kilpailijaa, joten Tammilan loppusijoitus oli 33:s.

Ida Tammila:

- Kaavio ei ollut paras mahdollinen ja tiesin, ettei eteneminen olisi helppoa. Vastustaja oli erittäin voimakas ja aggressiivinen, joka teki ottelun rytmiin pääsemisestä vaikeaa. Tappio tietysti harmittaa ja olen pettynyt tulokseen.

Valmentaja Simo Siltanen

- Vastustaja oli tänään liian kova voitettavaksi. Hän pystyi agressiivisella tyylillään hallitsemaan ottelun tempoa ja siten sen kulkua. Toiseen erään ottelun rytmiä pyrittiin muuttamaan ottamalla aloitetta enemmän itselle. Fyysisyydellään ja agressiivisuudellaan vastus piti kuitenkin ohjakset itsellään.

- Lopputulokseen olemme tietysti pettyneitä. Iitun potentiaalia ei näissä kisoissa saatu ulosmitattua tuloksellisesti, mutta käännämme katseen sen osalta pian koittaviin European Gameseihin.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Suomalaisittain MM-kisat päättää lauantaina -62 kilon sarjassa otteleva Ruqia Rahmani.