Niko Saariselle niukka tappio MM-avauksessa Bakussa

30.5.2023

Niko Saarisen ottelut jäivät harmittavasti yhteen tiistaina taekwondon ottelun MM-kisoissa Bakussa. Saarinen hävisi kirgisialaiselle Aidin Altybaeville niukasti 1-2. Näin Saarisen sijoitukseksi tuli 65:s.

1. erä päättyi ottelussa 0-0, toinen Saariselle 10-1 ja kolmas Altybaeville 5-10.

Altybaev hävisi puolestaan 2. kierroksella Tokion olympiahopeamitalistille ja viime vuoden MM-pronssimiehelle Tunisian Mohamed Hhalil Jendoubille 0-2 (1-13, 1-13).

Valmentaja Simo Siltanen:

- Nikon ottelupäivä alkoi erittäin harmillisesti Bakun liikenneruuhkassa. Kisajärjestäjän kuljetus myöhästyi pahasti ja otteluun valmistautuminen jouduttiin tekemään pikavauhtia kisapaikalla. Niko ei tilannetta jäänyt valittelemaan vaan suhtautui hankalaan tilanteeseen ammattimaisesti ennen ja jälkeen ottelun.

- Ottelu itsessään oli tiukka ja ensimmäinen erä kääntyi tasapistetilanteessa vastustajalle isommalla osumien määrällä. Toisessa erässä Niko otti hallinnan ottelusta ja vei sen selkeästi nimiinsä. Kolmannessa erässä muutama virhe kostautui ja oma pistetehokkuus ei riittänyt. Vastustaja voitti tämän erän ja siten koko ottelun.

- Tietysti olemme kaikki pettyneitä lopputulokseen. Tiedämme, että Nikon rahkeet riittäisivät pidemmällekin.  Ja Nikon puolesta harmittaa, että hänellä ei ollut mahdollisuutta tehdä valmistautumistaan tärkeään otteluun rauhassa.


Ylöselle isäntämaan edustaja avausvastustajaksi

Keskiviikkona suomalaisista on vuorossa Jenna Ylönen -49 kilon sarjassa. Ylönen on sijoitettu 36:nneksi ja kohtaa avauskierroksella (ottelu 207) Japanin China Murakamin (29). Voittaja saa vastaansa isäntämaa Azerbaizanin Patimat Abakarovan (ottelu 416), Abakarova on Tokion olympialaisten pronssimitalisti ja kaksinkertainen EM-mitalisti (2016, 2018). Sarjassa on mukana 56 kilpailijaa.

Jenna Ylönen
Seura Budokwai Taekwondo
Synt. -02
Sarja -49 kg
Kisapäivä 31.5.
Aiemmat MM-kilpailut: -22 1/32 vs Dincel (TUR) 0-2

18-vuotiaissa olympiapainoluokkien EM-pronssia saavuttanut Jenna oli aikuisten EM-kisoissa 2022 yhdeksäs ja edusti maata myös MM-kisoissa 2022.

- Valmistautuminen on sujunut oikein hyvin. Kevään treenijakso on onnistunut hyvin ja viimeistelyleiri vahvisti luottamusta omaan tekemiseen.

- Minusta MM-kisoihin lähteminen on hieno asia ja odotan innolla uutta arvokisakokemusta.  Odotan, että pystyn parhaimpaan suoritukseeni ja minulla on luottavainen mieli omaan tekemiseen.