Ottelun Albanian Openista kultaa ja hopeaa

3.10.2022

Heti ottelun alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuiden perään 1.-2.10. Albanian Tiranassa käydystä Albanian Openista tuli Suomeen kaksi mitalia.

Lauantaina käytiin U18-ikäluokan turnaus, jossa suomalaiset saavuttivat kultaa ja hopeaa.

Vilma Hagelberg (Liedon ja Auran Taekwondo) kilpaili -63 kg sarjassa ja voitti kultaa. Hän eteni avauskierroksen ranking-pisteidensä turvin ja kohtasi kakkoskierroksella Iso-Britannian voittaneen Italian.
Semifinaalissa kaatui Montenegro ja finaalissa Bulgaria. Huikea päivä, joka tarjosi kaivattua hyvitystä eilen kesken jääneelle U21-ikäluokan EM-turnaukselle.

Sonja Lehto (Action Sport Center) kilpaili -53 kg sarjassa ja saavutti hopeaa. Hänkin eteni ensimmäisen kierroksen rankingin avulla ja kohtasi kakkoskerroksella Italian voittaneen Bosnian. Semifinaalissa Sonja voitti upean taistelun päätteeksi Belgian. Erittäin tasainen finaali meni lopulta erin 1-2 kroatialaiselle vastustajalle. Huippusuoritus ja aplodien arvoinen turnaus myös Sonjalta.

Sunnuntaina oli vuorossa virallinen olympiarankingiin vaikuttava G2-turnaus. Siinä oli mukana kaksi suomalaista.

Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) miesten -63 kg -sarjassa aloitti kisapäivän 2-0 voitolla Kosovon Lorent Arifista ja kartutti näin lisää ranking-pisteitä. Seuraavaksi tuli vastaan Iso-Britannian Mohammed Nour, jolle Niko kärsi tappion 2021 EM-kilpailuissa. Tappio tuli myös tällä kertaa erin 0-2.

Ruqia Rahmani (Malmin Taekwondo) otteli naisten -57 kg sarjassa. Avausvastustajaksi osui Kroatian olympiaedustaja Kristina Tomic, joka voitti ottelun kahdessa erässä.