Ottelun U21 EM-kilpailuista otteluvoitto 1. päivänä

28.9.2022

U21-ikäluokan EM-kilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä Tiranassa, Albaniassa toi Suomelle yhdeksännen sijan.

Suomen nelihenkisestä joukkueesta kaksi urheilijaa otteli avauspäivänä ja vieläpä samassa painoluokassa (naiset -53 kg).

Toukokuussa aikuisten EM-kisoissa 9. sijalle yltänyt Jenna Ylönen (Budokwai Taekwondo) lähti tähän turnaukseen kovin odotuksin. Hän osoittikin olevansa hyvässä iskussa voittamalla avausvastustajan, Ranskan Leny Kamkasoumphoun, suoraan kahdessa erässä (eräpisteet 7-0, 5-5).

Toinen ottelu Tanskan Louise Lyngbaekia vastaan alkoi sekin vähintään yhtä vahvasti, sillä Jenna vei ensimmäisen erän nimiinsä luvuin 9-0. Ottelu oli jo ratkeammassa toisessa erässä Suomelle, kunnes aivan viime sekunneilla Tanska onnistui kääntämään tilanteeksi 5-6 ja vei erän. Kolmas erä meni sekin valitettavasti vastustajalle, joten Jennan on tyytyminen EM-kilpailun jaettuun 9. sijaan.

Jenna jatkaa kilpailukautta reilun viikon päästä olympiaranking-turnauksella Rigassa. Kauden pääkilpailu on marraskuussa Meksikossa käytävät aikuisten MM-kilpailut, joissa Jenna kilpailee painoluokassa -49 kg.

Päivän toinen suomalaisurheilija, vasta 16-vuotias Sonja Lehto (Action Sport Center), kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Turkin Oyku Ozbeyn. Ensimmäinen erä oli tasaista taistelua, jonka päätteeksi vastustaja vei erän nimiinsä yhden pääosuman ansiosta 0-3.

Vastustaja pääsi myös toisessa erässä pieneen johtoasemaan. Sonja lähti takaa-ajoon ja yritti kakkoserässä kahdesti tasoittaa rohkeasti takakiertopotkulla. Jälkimmäinen yritys oli lähellä onnistua, mutta vastustaja sai siitä pääosuman itselleen. Toisen erän loppupisteiksi kirjattiin 1-10. Vastustaja eteni finaaliin asti ja otti tänään hopeaa.

Sonja haastoi heinäkuussa U18-ikäluokan MM-kilpailuissa sarjan voittanutta Koreaa ja nyt U21-ikäluokan EM-hopeanaista. Tämä kertoo hyvää opintonsa vastikään Turun Ammatti-instituutissa aloittaneen nuoren ottelijan tulevaisuuden näkymistä. Sonjan vuoden 2023 päätähtäin on U18-ikäluokan EM-kilpailut.