Liittotoimijat|Työhuone

Isot taekwondomiehet väsyivät EM-päätöspäivänä

22.5.2016

Tero Kuorikoski ja Teemu Heino olivat EM-päätöspäivän suomalaisottelijat.

Taekwondon EM-kisojen päätöspäivänä tulessa olivat Suomen isot ja kokeneet miehet, -86 kiloisissa 35-vuotias Tero Kuorikoski ja +86 kiloisissa 39-vuotias kisojen vanhin urheilija Teemu Heino. Kuorikoski voitti yhden kamppailun ja hävisi toisen. Heino hävisi ainoaksi jääneen ottelunsa jatkoajalla.

 

Peräti yhdensissätoista EM-kisoissaan mukana ollut Teemu Heino hävisi avauskierroksen ottelunsa niukasti jatkoajalla Serbian Djordje Marceticille. Varsinainen otteluaika päättyi tasan 7-7.

 

- Jalat eivät olleet tänään mitalikunnossa. Vaikka tiukan ensimmäisen ottelun olisin voittanutkin, niin mitaleille ei näillä jaloilla ollut realistisia saumoja. Hienoa oli että sain taisteltua itseni väsyneilläkin jaloilla jatkoajalle. Jatkoajalla tuli sitten typerä nukahtaminen, vaikka muuten se oli kontrollissani. Heino kertasi.

 

Tero Kuorikoski voitti avausottelussaan jatkoajalla Bulgarian Bogdan Bogdanovin varsinaisen otteluajan päätyttyä 7-7.

 

Viidenneksi sijoitettu 33-vuotias hollantilainen Jeroen Wanrooij pysäytti Kuorikosken tien puolivälieriin. Wanrooij voitti kamppailun 10-3.

 

- Ensimmäinen vastustaja oli sähäkkä vastus. Minulla oli tahtoa enemmän ja se takasi voiton bulgaarialaisesta. Toisessa ottelussa lähes kaikki voimat oli jo käytetty eli vaikea oli haastaa. Kaikki kunnia vastustajalle, hollantilainen oli kova.

 

Päävalmentaja Jesus Ramal puhui jo ennen kisoja EM-Montreuxin olevan alku uudelle.

 

- EM-kisat olivat meille lähtökohta, josta aloitimme Tokion 2020 olympialaisten projektin. Nyt joukkueella oli mahdollisuus osallistua EM kilpailuun ja näyttää nykykunto ja taso. Jatkossa kaikki valinnat ja suunnitelmat tähtäävät Tokyon olympialaisiin.

 

Suomen EM-kisajoukkueen joukkueejohtaja ja Suomen Taekwondoliiton puheenjohtaja Iiro Suorela seurasi erityisesti olympialaisiin lähtevän Suvi Mikkosen otteita lämmöllä.

 

- Suvi osoitti vaarallisuutensa Rion olympialaisia ajatellen. Hän osoitti, että on jo melkoisessa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin ja vielä on kolme kuukautta aikaa löytää päivän pelikunto. EM-kisat osoitti myös, että jokainen ottelija on omalla tavallaan haavoittuvainen, eikä Rion mitaleja ole todellakaan vielä jaettu. Huikea elokuu tulossa ja Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet juhlia olympiamenestystä taekwondossa.

 

- Kokonaisuudessaan EM-kisat olivat hyvä testi joukkueen nykykunnosta. Näimme pari hyvää venymistä ja lievä kokemuksen puute oli ainoa asia mikä erottaa jopa Euroopan kirkkaammasta kärjestä. Taistelutahtoa joukkueelta ei puuttunut. Pieniä asioita viilamalla saadaan kovia tuloksia aikaan.

 

Suomen EM-joukkueen yhteenveto

-49kg Tanja Pasanen, yksi tappio (9.)

-57kg Suvi Mikkonen, kaksi voittoa ja yksi tappio (5.)

-62kg Roosa Närhi, yksi tappio (17.)

-67kg Jenna Partanen, voitto ja tappio (9.)

-87kg Tero Kuorikoski, voitto ja tappio (9.)

+87kg Teemu Heino, yksi tappio (17.)