Liittotoimijat|Työhuone

Saarinen luottaa vahvuuksiinsa nuorten MM-taekwondossa

17.11.2016

Niko Saarisen MM-kisapäivä Burnabyssä on perjantai.

Turkulaista Budokwai Taekwondoa edustava Niko Saarinen on Suomen ainoa edustaja nuorten MM-taekwondossa tällä viikolla. Kisat järjestetään 16.-20.11. Kanadan Burnabyssä, jossa otellaan Bill Copeland Sports Centressä Saarisen -63 kilon sarja perjantaina. 

 


Kadettien (12-14 v) MM-kilpailuissa Bakussa 2014 Saarinen saavutti ensimmäisenä suomalaisena MM-finaalipaikan ja lopulta hopeaa. Viime helmikuussa SM-viikon yhteydessä vasta 15-vuotiaana myös jo miesten Suomen mestaruuden ja tilille on tullut myös Pohjoismaiden mestaruus tältä kaudelta.

 

Saarisen avausvastustaja on ruandalainen Vincent Munyakazi. 2. kierroksen vastustaja voittajalle tulee parista Aaron Bretland (I-Britannia) - Sherif Hassan (Kanada). Finaaliotteluun pääsemiseksi tarvitaan viisi otteluvoittoa. Sarjassa on peräti 58 osallistujaa.

 

- Sarjan taso on todella kova, se on varmaa. Ruandalainen on tuntematon, mutta mahdollisesti toisella kierroksella vastaan tuleva britti jo tuttu kaveri. Niko on kohdannut Bretlandin kahdesti ja voitot ovat tasan, kertoo nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

 

Saarinen itse on hyvillä tunnelmilla Kandassa.

 

-  Fiilis on tällä hetkellä tosi hyvä. Valmistautumisessa kaikki on sujunut erinomaisesti. Perjantaina olisi tarjolla kuusi kovatasoista ottelua. Lähden ottelemaan matsi kerrallaan, tavoitteena aina voitto. Pidän omana vahvuutenani hyvää etäisyyden hallintaa ja vastustajan pelin lukemista. Luotan vahvuuksiin ja rakennan omat ratkaisut sille pohjalle.