Liittotoimijat|Työhuone

Ottelun French Open G2 - Mikkonen ja Saarinen viidensille sijoille

17.11.2018

Ottelun G2-turnaus French Open käydään 16.-18.11.2018 Pariisissa. G2-status tarkoittaa, että kilpailussa on jaossa kaksinkertaiset rankingpisteet. 

Suvi Mikkonen ja Niko Saarinen kamppailivat viidensille sijoille.

Niko Saarisen ottelupäivä oli perjantai. Rento ottelutyyli löytyi EM-kilpailujen jäljiltä ja Saarinen kukisti avauskierroksella Serbian Bogdan Bulatin lukemin 17-7. Toisella kierroksella oli vastassa tuore Croatia Open G1 kultamitalisti Damon Cavey. Saarinen oli Ausralialaista vahvempi luvuin 12-8 ja eteni neljännesfinaaliin. Kokenut arvokilpailumitalisti Espanjan Marcos Caballero vei ottelun luvuin 7-27. Saarisen sijoitus oli kokonaistuloksissa viides sarjassa miehet -63kg.

Suvi Mikkosen kilpaili tänään naisten -57kg sarjassa. Mikkonen voitti avauksen pistein 36-24 USA:n Kamaria Harrisia vastaan. Vahva ote jatkoi toisella kierrolla. Ottelu Kreikan Andriana Aspgerakaan vastaan päättyi luvuin 25-12. Neljännesfinaalissa Puolan Patrycja Adamkiewicz vie voiton 1-14 ja Mikkoselle niin ikään viides sija kokonaistuloksissa. 

Santeri Helle debytoi aikuisten sarjassa ja otti hienon otteluvoiton Italian Simone De Martinosta lukemin 39-5, mutta hävisi toisen ottelun USA:n Alejandro Changille 4-24. 

Suomalaisista olivat myös Ida Tammila naisten -46kg sarjassa, Roosa Närhi naisten -67kg sarjassa ja Otso Saarinen miesten -68kg sarjassa. Urheilijat ottelivat tasollaa ja ottelut olivat tasaisia. Tällä kertaa tie kuitenkin päättyi avauskierrokselle.