Liittotoimijat|Työhuone

Olympiakarsintajoukkue matkalla Kazaniin

23.1.2012

Kisakaupunki Kazan

Suomen olympiakarsintajoukkue lähti maanantaiaamulla kohti Euroopan olympiakarsintaturnausta, joka käydään 27.-29.1.2012 Kazanissa, Venäjällä. Joukkueen miesurheilijat kertoivat odotuksistaan Moskovan lentokentällä jatkolentoa odotellessa seuraavasti:

"Viimeisten viikkojen valmistautuminen on mennyt erinomaisesti. Leireilin ennen joulua Suomessa viikon verran englantilaisen vastustajan kanssa, välipäivät menivät Tanskassa sikäläisen olympiaehdokkaan kanssa harjoitellessa ja tammikuussa oli vuorossa leiritys Kreikassa olympiamitalisti Alexandros Nikolaidiksen kanssa", kuvailee Teemu Heino.

"Kreikan leiri toimi myös minun kohdallani tärkeänä viimeistelypaikkana. Osaavan fysioterapeutin ansiosta pienet reisilihaksen kireystilatkaan eivät ole haitanneen harjoittelua", sanoo Juho Kostiainen.

Juho listaa pahimmiksi vastustajikseen Kroatian, Hollannin ja Puolan edustajat. "Kukaan ei todellakaan ole voittamaton, kunhan itsellä on se kuuluisa hyvä päivä. Sitä vireystilaa tässä lähdetään tavoittelemaan ja sitä kautta paikkaa Lontooseen", Juho kiteyttää tuntemuksensa ennen ratkaisevaa karsintaturnausta.

Teemu arvioi Ranskan, Turkin ja Slovenian kilpailijoiden muodostavan miesten raskaansarjan ennakkosuosikit itsensä lisäksi. Vuoden 2004 olympialaisissa Suomea edustanut Teemu lähtee Kazanin turnaukseen luottavaisella, mutta nälkäisellä asenteella: "kolme kaveria on voitettava, jotta paikka Lontooseen avautuu - se ei ole kovassa seurassa tietenkään helppoa, mutta siihen uskotaan".

Joukkueen naisurheilijat Suvi Mikkonen ja Saina Savage kertovat omista tuntemuksistaan huomenna tiistaina, kun on asetuttu kisahotelliin ja saatu käsitys kilpailukaupungin olosuhteista.