Liittotoimijat|Työhuone

Seuratoiminnan kehittämistuki

25.1.2013

Seuratuen hakuaika on alkanut!

Tänä vuonna tuen jakaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö ja lisätietoja hakukriteereistä ja ohjeet tuen hakemiseksi löytyvät heidän nettisivuiltaan.

Seuratukea on jaossa tänä vuonna 3 850 000,00 euroa, eli noin 157 % enemmän kuin viime vuonna. Tuen päätavoitteena on tuottaa laadukasta toimintaa mahdollisimman monelle kohtuukustannuksin. Tuki kohdennetaan lasten ja nuorten sekä perheliikuntatoimintaan.

Seuratuen painopisteet:

- edistää yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia
- edistää monipuolista ja laadukasta seuratoimintaa
- alentaa osallistumismaksuja lasten ja nuorten liikunnassa 
- lisää lasten ja nuorten harrastajamääriä ja -rymiä seuroissa
 

Seuratuella kehitetään seurojen perustoimintaa ja hakemusten tulee olla mahdollisimman seuralähtöisiä, eli seuran omista tarpeista kumpuavia. Tukea voi hakea seuratoiminnan kehittämiseen (koulutukset, uudet harrastusryhmät, tapahtumat, yhteistyö muiden tahojen kanssa, vapaaehtoistoimijoiden tukeminen, jne) sekä työntekijän palkkaamiseen (päätoiminen tai osa-aikainen, mm kesätyö). Haettava tukisumma voi olla 2500,00 - 30 000,00/vuosi ja tukea haetaan aina yhdelle vuodelle kerrallaan. Hanke voi kuitenkin kestää yhdestä kolmeen vuotta, haku uusitaan vuosittain.

Tukea haetaan OKM:ltä kirjallisella hakemuksella, joka tulee olla perillä 15.3.2013 mennessä. Lomakkeet hakua varten löytyvät OKM:n sivulta.

Seuratukeen liittyvissä kysymyksissä apua saa Taekwondoliitosta Tiiu Tuomelta, 09 3481 2505 tai OKM:stä Sari Virralta 0295 330 377.