Liittotoimijat|Työhuone

Kilpailujärjestäjähaku 2019 - salikisat sekä ottelu- ja liikesarjakilpailut

3.12.2018

SALIKISOJEN JÄRJESTÄJÄHAKU (mukana aina ottelu sekä liikesarjat)
 
Salikisat ovat matalan kynnyksen tapahtuma, jolla pyritään saamaan mahdollisimman monelle aloittelevalle kisaajalle hyvä ja innostava ensimmäinen kosketus kisatapahtumaan. Salikisojen tavoitteena on innostaa harjoittelemaan kisoja varten tavoitteellisesti ja sitä kautta osallistumaan isompiin kilpailutapahtumiin jatkossa.
 
Salikisat järjestetään paikallisesti, eli kisaan kutsutaan lähiseuroja (paikkakunnasta riippuen n 4 – 6 lähiseuraa). Tällä varmistetaan se, että kisan kustannukset kisaajalle eivät ole suuret, kun matkustaminen ja mahdollinen yöpyminen jää pois.
 
Salikisoissa on mukana vähintään kaksi koulutettua tuomaria (ottelu- ja liikesarjatuomarit), jotka kertaavat säännöt ennen kisojen alkamista. Tällä pyritään jalkauttamaan uusia sääntöjä niin kisaajille kuin seuroissa toimiville ohjaajille. Tuomarit myös neuvovat ja ohjaavat kisaajia molemmissa kilpailumuodoissa myös kisan aikana (sääntöjen mukaan toimiminen käytännössä) ja antavat palautetta suorituksista.
 
Taekwondoliitto järjestää ja tukee kuuden salikisatapahtuman (vaihtoehto 3) järjestämistä vuonna 2019. Etusijalla valinnassa ovat seurat, joissa ei ole salikisatoimintaa liiton tukemana vielä ollut.
 
Vaihtoehto 1.
Seura järjestää itsenäisesti salikisat ja hoitaa järjestelyt: sopii tilan ja tarvittavat henkilöt paikalle, kutsuu lähiseurat jne. Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).
 
Vaihtoehto 2.
Seura järjestää itsenäisesti salikisat ja hoitaa järjestelyt: sopii tilan ja tarvittavat henkilöt paikalle, kutsuu lähiseurat jne. Liitto lainaa välineistöä (yksi kenttä: keskuskone, e-passarit, e-sukat, kypärät) viiden euron osallistumismaksua/osallistuja vastaan. Liitto myöntää välinelainan salikisahaun yhteydessä. Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).
 
Vaihtoehto 3.
Seura ja liitto järjestävät salikisat yhteistyössä. Seura varaa tilan ja talkooväkeä paikalle sekä kutsuu lähiseuroja tapahtumaan. Liitto tuo paikalle tarvittavan välineistön ja henkilöt: kaksi kisajärjestäjää ja vähintään kaksi tuomaria (riippuen osallistujamäärästä). Liitto tarjoaa salikisan osallistujille palkinnot. Liitto laskuttaa osallistujien seuroja viisi euroa/osallistuja. Liitto mainostaa seuran salikisoja omissa tiedotteissaan ja kanavissaan (liitto tarjoaa mainonnan tueksi materiaaleja, esim. julistepohja).
 
Taekwondoliitto myöntää salikisat hakemusten perusteella. Hakemus on vapaamuotoinen, osoitettu harrastevaliokunnalle ja siinä tulee ilmetä tulevan tapahtuman alustava paikka ja vastuuhenkilö seurassa. Hakemus tulee toimittaa harrastevaliokunnan sihteerille sähköpostitse (Tiiu Tuomi) viimeistään 11.1.2019.
 
Lisätietoja antaa Tiiu Tuomi, p. 0400602756 tai tiiu.tuomi@taekwondo.fi.
 
 
LIIKESARJAKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄHAKU
 
Suomen Taekwondoliitto järjestää yhdessä seurojen kanssa liikesarjojen ranking-kilpailut, joissa ovat virallisten ranking-sarjojen lisäksi mukana harrastaja- ja ilves-sarjat.
 
Vuonna 2019 on SM-kilpailuiden lisäksi tarkoitus järjestää kuusi ranking-kilpailua, joista kolme sijoittuu kevätkaudelle ja kolme syyskaudelle. Syyskauden kilpailuista viimeinen on ottelun kanssa yhdessä järjestettävä Liigafinaali. Syksyllä järjestetään myös mahdollisesti Ambassador’s Cup, joka on ranking-kilpailu.
 
Liikesarjojen ranking-kilpailut voivat olla myös yhdessä ottelun liigakilpailuiden kanssa. Päällekkäisyyksiä muiden suurten tapahtumien kanssa pyritään välttämään. Ranking-kilpailuiden kanssa samana viikonloppuna pyritään järjestämään avoin yhden päivän liikesarjaleiri.
 
Kilpailujen ja leirin järjestämisessä noudatetaan Suomen Taekwondoliiton liikesarjakilpailuohjetta, joka löytyy liiton sivuilta.
 
Mikäli seuranne haluaa järjestää vuonna 2019 liikesarjojen ranking-kilpailun, lähettäkää vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse liikesarjojen kilpailukoordinaattorille Vesa Suomalaiselle (yhteystiedot alla).  
 
Hakemuksesta tulee käydä ilmi ainakin:
• kilpailun toivottu ajankohta ja mahdollinen varapäivä
• seuran kilpailusta vastaavan yhteyshenkilön tiedot
• suunniteltu kilpailupaikka ja 
• mahdollisuutenne järjestää avoin liikesarjaleiri kilpailua seuraavana päivänä.
 
Hakemukset tulee jättää 15.12.2018 mennessä. 
 
Lisätietoja: liikesarjojen kilpailukoordinaattori Vesa Suomalainen, vesasuomalainen@live.fi, 050 553 3790
 
 
OTTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄHAKU
 
Otteluvaliokunta myöntää jäsenseuroille oikeuden järjestää liigakilpailuita hakemusten perusteella, alustavasti neljä kilpailua kalenterivuodelle 2019. Liigakilpailuissa täytyy järjestää vähintään viralliset sarjat ikäluokittain (C1, B1, R1). Myös "epäviralliset" sarjat kuten E-juniorit, D-juniorit, C2, B2 ja aikuisten harrastesarjat (18-30v / +30v) ovat toivottuja liigakisojen yhteydessä. 
 
Seurat saavat järjestää ottelukilpailuita myös ilman liigastatusta ja näissä kisoissa järjestäjä voi valita, mitkä sarjat ovat mukana, myös avoimet sarjat (C1, B1, R1) on mahdollista kilpailla ilman liigastatusta.
 
Aikuisten SM-kilpailut järjestetään kesällä osana kansallista SM-viikkoa, jotta laji ja sen kärkiurheilijat saavat näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa. 
 
Juniori-ikäluokkien (U15, U18 ja U21) yhteiset SM-kilpailut voidaan järjestää SM-viikon ulkopuolella, jos otteluvaliokunta hakemusten perusteella katsoo sen paremmaksi vaihtoehdoksi. Hakijoita pyydetään huomioimaan myös kansainvälinen kilpailukalenteri ja välttämään päällekkäisyyksiä, jos mahdollista. 
 
Kilpailujärjestäjän muistilistan löydät liiton sivuilta.
 
 
Vapaamuotoiset hakemukset kotimaan kilpailujen järjestämisestä tulee toimittaa otteluvaliokunnalle (Lauri Laitinen) viimeistään 11.1.2019.
 
Hakemuksesta tulee käydä ilmi ainakin:
• kilpailun toivottu ajankohta ja mahdollinen varapäivä
• seuran kilpailusta vastaavan yhteyshenkilön tiedot
• suunniteltu kilpailupaikka
 
Hakemukset tulee jättää 11.1.2019 mennessä. 
 
Lisätietoja: Otteluvaliokunta Lauri Laitinen, lauri@malmintaekwondo.fi, p.0500 964 287