EM-kilpailuiden kolmas kilpailupäivä toi otteluvoiton

11.5.2024

Lauantai oli Suomen joukkueen vilkkain kilpailupäivä ottelun EM-kilpailuissa Serbian Belgradissa, kun Suomi edusti neljän ottelijan voimin. 

Kolmannen kilpailupäivän tuloksena oli yksi otteluvoitto. Sen otellut Muhammed Bugrahan Akbabaöz saavutti miesten alle 80-kiloisten sarjassa 9. sijan.


Pakolaisjoukkueessa kilpaillut Akbabaöz voitti ensimmäisen ottelunsa Moldovan Nikolai Eleniniä vastaan 2-0 (19-11, 8-4). Akbabaözin toinen ottelu Espanjan Jon Cintado Artecheä vastaan päättyi kuitenkin 0-2 tappioon (0-19, 0-4).

EM-kilpailut olivat hänelle ensimmäinen arvokilpailukokemus aikuisten sarjassa. Valmentaja Simo Siltanen saa kiitokset, samoin perheen tuki.

“Harmittaa, ja olen pahoillani, koska en saavuttanut riittävän hyvää tulosta tänään. En ollut tarpeeksi kovassa iskussa näihin kisoihin. Ensimmäinen otteluni oli minulle onnistunut. Toisessa taas vastustajani oli minua fyysisesti ja kokemuksellisesti edellä, ja siksi hävisin isommalla piste-erolla. Tämä kisa oli minulle hyvä ja tärkeä kokemus”, ottelija kertoo.

Yhdeksännen sijan saavutti myös Ida Tammila. Tammilan ottelu Kyproksen Kyriaki Kouttoukia vastaan päättyi 0-2 tappioon (0-2, 0-10). 

Valmistavissa kilpailuissa Tallinnassa Tammila kertoo saaneensa hyvää kisavarmuutta ja odottaneensa itse EM-kilpailuja kovasti.
“Tulos harmittaa. Tein tämän päivän parhaani, mutta tiedän etten saanut parasta itsestäni irti tänään”, Tammila sanoo.

Naisten alle 67-kiloisissa Chahrazed Boughrara hävisi ensimmäisen ottelunsa neutraalina urheilijana kilpaillutta Liliia Khuzinaa vastaan erin 0-2 (2-16, 0-11). Boughraran sijoitus oli kokonaistuloksissa 17.

Aikuisten tasolla EM-kilpailuiden ensikertalainen Boughrara kertoo olevansa kiitollinen hienosta mahdollisuudesta, sekä olleensa innostunut päästessään kokemaan arvokilpailut.
“Valmistautuminen oli ihan perus. Tallinn Openissa tuli loukkaantuminen jalkaani, jonka takia jouduin valmistautumaan EM-kisoihin varovaisemmin. Tänään ei silti ollut mun päivä. Kiitän Simoa koutsaamisesta ja Team Finlandia seurasta ja tuesta. Ensi kertaan. ”

Miesten alle 68-kiloisissa Niko Myllynen hävisi ensimmäisen ottelunsa Montenegron Zinedin Becovicia vastaan 0-2 (1-7, 3-9) ja hänen sijoituksensa oli Boughraran tavoin 17.

Myllynen kertoo valmistautumisen sujuneen hyvin. Hän lähti kisaamaan odottavaisella ja rauhallisella fiiliksellä, mutta tulos oli pettymys.
“Ottelusta jäi aika mitäänsanomaton fiilis. En otellut parhaalla mahdollisella tasolla, vaikka loppua kohden suoritukseni parani. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon.”


Kuvassa vasemmalta Ida Tammila, Chahrazed Boughrara, Muhammed Bugrahan Akbabaöz ja Niko Myllynen.