Haku ottelun maajoukkueryhmiin vuodeksi 2022

20.12.2021

Ottelun maajoukkuetoiminnan tarkoituksena on koota mahdollisimman iskukykyisiä arvokilpailujoukkueita ikäluokkien urheilijoista, tukea arvokilpailuihin valmistautumisessa, sekä yleisesti tehostaa kansainvälisellä tasolla kilpailevien ja sinne tavoittelevien urheilijoiden päivittäisvalmennusta.

Maajoukkueryhmät vuonna 2022 on jaettu ikäluokittain kolmeen osaan: kadetteihin (2008-20010), junioreihin (2005-2007 syntyneet) ja aikuisiin (2004 ja aikaisemmin syntyneet).

Maajoukkueryhmä on nimetty ikäluokan valmennusryhmä, joka on oikeutettu osallistumaan maajoukkueen leiritoimintaan, mutta ei ole automaattisesti oikeutettu arvokilpailupaikkaan ikäluokan arvokilpailuissa. Ryhmään valitut sitoutuvat osallistumaan aktiivisesti ikäluokan leiritoimintaan.

Arvokilpailujoukkue on tiettyyn kilpailuun erikseen nimettävä ryhmä. Arvokilpailujoukkue valitaan niistä maajoukkueryhmiin kuuluvista urheilijoista, jotka täyttävät ikäluokan arvokilpailuiden minimikriteerit. Useamman minimikriteerit täyttävän urheilijan väliltä valinta tehdään ennalta määriteltyjen kriteereiden mukaisesti. Minimi- ja valintakriteerit Materiaaleissa tiedostossa Ottelun valintakriteerit 1.9.2019 alkaen.

Miten pääsen mukaan maajoukkueryhmien toimintaan?

1.       Täytä ottelun maajoukkuetoiminnan hakulomake vuodelle 2022

2.       Osallistu tulevan ikäluokkasi maajoukkueryhmän valintaleirille

3.       Näytä aktiivisuuttasi, asennettasi ja osaamistasi ikäluokan leirillä

Valintaleirit

Haettuasi maajoukkueeseen lomakkeen kautta, pääset osallistumaan talvella 2022 järjestettäviin ikäluokkien valintaleireihin. U18-ikäryhmän osalta näyttöjä pystyi antamaan jo joulukuun leirillä.

Valintaleirit eivät toiminnaltaan eroa juuri tavallisista maajoukkueryhmien leireistä. Niissä ei laiteta ottelijoita paremmuusjärjestykseen osaamisen, ominaisuuksien tai lahjakkuuden mukaan, vaan leirien tarkoituksena on varmistaa ryhmään valittavien urheilijoiden riittävä tekemisen taso (osaaminen ja asenne), jotta ryhmässä mielekkäästi harjoittelu on mahdollista.

Mikäli et pääse osallistumaan leirille, mutta haluat olla mukana ikäluokan maajoukkuetoiminnassa vuonna 2022, niin ole yhteydessä ikäluokan valmentajiin. Ryhmiä voidaan täydentää yksittäisten urheilijoiden osalta myös myöhemmin.

Valintaleirien ajankohdat julkaistaan alkuvuodesta 2022.

Täytäthän hakemuksen viimeistään 16.1.2022.

Lisätietoa maajoukkueen valmentajilta:

Aikuiset ja U21: Julkaistaan tammikuussa 2022

Juniorit: Simo Siltanen ja Sampo Pajulampi

Kadetit: Stelios Kirstelis

Maajoukkueleirillä 11.12.2021 Kuva: Taina Susiluoto