Helmi Härköselle voitto ja tappio MM-Guadalajarassa

15.11.2022

Taekwondon ottelun MM-kilpailujen toisen päivän suomalaisottelijana nähtiin Helmi Härkönen, joka sijoittui yhden voiton ja yhden tappion myötä sijoille 17.-32. 

Avausottelussaan Härkönen oli 64-kierroksella täysin ylivoimainen kukistaen Hong Kongin Cathy Minlky Ho´n jaksoivoiton 2-0. Avaujakso meni Härköjselle 20-7 ja toinen 12-0.

Toisella kierroksella vastaan tuli kova tsekki Petra Stolbova, joka vei ottelun 9-0, 13-0 jaksoin. Stolbova oli rankattu kisoissa kuudenneksi ja saavutti hopeaa aiemmin tänä vuonna Manchesterin EM-kilpailuissa.

Helmi Härkönen:

- Valmistautuminen otteluihin sujui hyvin. Tottakai jännitti, mutta se jännitys oli hyvin hallinnassa. Oli hyvä ja rento tunne otella, ja potkut tuntuivat olevan vahvoja ja teräviä. Toiseenkin otteluun lähdin itsevarmana, mutta Tsekki sai aivan uskomattoman kovan vaihteen päälle, enkä pysynyt pisteissä perässä.

Valmentaja Jarkko Mäkinen:
- Helmi sai kisapäivän aamulla erinomaisen vireen päälle ja esitti ensimmäisessä ottelussa parasta osaamistaan. Lataus säilyi myös toiseen otteluun, joka alkoikin tasaisesti. Vastustajan voitettua ensimmäisen erän Helmin piti avata omaa hyökkäystä lisää. Tätä vastustaja hyödynsi tosi taitavasti ja karkasi tavoittamattomiin kahden takapotkuosuman turvin.

Keskiviikkona ottelee suomalaisista -49 kg sarjassa Jenna Ylönen. Ylönen kohtaa avauskierroksella (Ottelu 304´, kello 17:36, Court 3) Nigerian Fardia Soumanan. Ottelun voittaja saa vastaansa sarjan neljänneksi rankatun turkkilaisen Merve Dincelin (Ottelu 315, kello 19:48, Court 3), joka voitti aiemmin tänä vuonna Euroopan mestaruuden sekä Välimen kilpailujen mestaruuden.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin ja odotan innolla ensimmäisiä MM-kilpailujani. Aion tehdä parhaani, jotta pääsen etenemään mahdollisimman pitkälle, Jenna toteaa.

Joukkueen kuopus Jenna (s. 2002) on 49 kg maailman rankingissa sijalla 173. ja edustaa Bukokwai Taekwondoa. Jenna otti pronssia Riikan G2-turnauksessa lokakuussa. 18-vuotiaissa olympiapainoluokkien EM-pronssia saavuttanut Jenna oli aikuisten EM-kisoissa tänä vuonna yhdeksäs.