Manninen ja Härkönen yhdeksänsiä EM-Manchesterissä

22.5.2022

Taekwondon otteluiden EM-kilpailujen suomalaissaalis oli Machesterissä yksi viides ja neljä yhdeksättä tilaa, kun päätöspäivänä sunnuntaina Helmi Härkönen sekä Jasmin Manninen sijoittuivat molemmat yhdeksänneksi. Kummankin suomalaisnaisen taipaleen puolivälieriin katkaisi sarjan ykkössijoitettu.

Helmi Härkönen voitti avausottelussaan Kyproksen Anna Maria Antonioun 11-9. Ykkösrankattu turkkilainen olympiapronssimitalisti ja MM-hopeanainen Hatice Kübra Ilgün oli puolestaan selvästi -57 kiloisten suomalaisedustajaa parempi 5-23.

- Olihan se kova vastustaja, mutta huomasin myös pystyväni tekemään pisteitä. Pienen alkujännityksen jälkeen koin saavani oman parhaani irti, ja se on tärkeä kokemus ekoissa EM-kisoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Jasmin Manninen puolestaan taisteli avausottelustaan voiton Liettuan Gerda Gaizauskaitesta 8-3 ja sai vastaansa Kroatian Bruna Vuleticin. -62 kiloisten ykkössijoitettu oli pitkään vaikeuksissa Mannisen kanssa ja suomalainen oli vielä 8-9 -lukemissa erinomaisissa yllätysasermissa. Loput seitsemän pistettä kolmen vuoden takainen MM-mitalisti vei kuitenkin voittaen ottelun 8-16.

- Tärkein tavoitteeni oli otella arvokisoissa itseeni luottaen ja kenet tahansa haastaen, koska ainoastaan niin voi voittaa. Tavoite toteutui, mutta voitto jäi vielä odottamaan itseään. Tajusin kuitenkin toisessa ottelussa, miten paljon olen kehittynyt viime vuosina ja että kovaa työtä jatkamalla pystyn olemaan yksi sarjan parhaista maailmassa.

Valmentaja Jarkko Mäkinen oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Kumpikin suomalaisottelija lähti tähän turnaukseen sarjansa 16:nneksi sijoitettuna urheilijana. Kumpikin ylsi tasolleen ja osoitti omaavansa vielä kovempaakin menestyspotentiaalia.

- Suomen maajoukkue kehittyy koko ajan. Ylsimme nyt joukkueena 50 % voittoprosenttiin, mikä on parempi kuin pitkään aikaan. Jatkamme töitä ja suuntaamme katseet luottavaisina kohti marraskuun MM-kisoja.

Suomalaisten otteluiden streamit:

Helmi Härkönen ottelut
- Anna Maria Antoniou Kypros (17) 
Noin 16 min kohdalla: https://www.youtube.com/watch?v=1Lwy19Ksx5w
- Hatice Kubra Ilgun
Noin 1.42 h kohdalla: https://www.youtube.com/watch?v=1Lwy19Ksx5w

Jasmin Manninen ottelut:
- Gerda Gaizauskaite Liettua 
Noin 13 minuutin kohdalta: https://www.youtube.com/watch?v=AdfTlyZPl1w
- Bruna Vuletic Kroatia
Noin 50 min kohdalta: https://www.youtube.com/watch?v=e5ccCQ74ipA

Suomen kisajoukkue (sijoitus)
5) Ida Tammila (-46 kg) Budokwai Taekwondo
9) Jenna Ylönen (-49 kg) Budokwai Taekwondo
9) Niko Saarinen (-63 kg) Budokwai Taekwondo
9) Helmi Härkönen (-57 kg) Espoo Hwarang Team
9) Jasmin Manninen (-62 kg) Action Sport Center

Joukkueenjohtaja Maika Gröhn-Tammila 
Valmentajat Jarkko Mäkinen , Roosa Närhi, Simo Siltanen