Neljän nuoren lahjakas joukkue kadettien MM-taekwondoon Sofiaan

26.7.2022

Suomen Taekwnondoliitto lähettää neljän lahjakkaan nuoren joukkueen Bulgariassa 28.-31.7.2022 miteltäviin otteluiden kadettien maailmanmestaruuskilpailuihin. Sofian komeassa Arena Armeecissa käytäviin kilpailuihin pääsee mukaan nyt 1.1.2008 ja 31.12.2010 välillä syntyneet urheilijat.

Kadettien MM-kilpailut järjestetään nyt viidennen kerran edellisten kisojen oltua kolme vuotta sitten Tashkentissa Uzbekistanissa. Sofiassa kisataan kymmenessä eri painoluokassa niin tytöissä kuin pojissakin.

Suomen kisajoukkueen muodostaa kolme tyttöä ja yksi poika, kaikki eri seuroista.

Suomen MM-kisjoukkue Sofiaan (ottelupäivä)

Inari Susiluoto -41 kg Gepard Taekwondo (29.7.)
Miira Kaarnakoski -44 kg Eurowon (30.7.)
Väinö Pihlaja -57 kg Helsingin Taekwondoseura (31.7.)
Aina Kirtselis -37 kg Taekwondo Nurmijärvi (31.7.)

Valmentaja Stelios Kirtselisin ennakkokommentit:

- Joukkue on määrällisesti samaa kokoluokkaa kuin aikaisemminkin. Tämä on hyvä merkki heti haastavien koronavuosien perään. 
 
- Inari Susiluoto on WTEn rankingissa tällä hetkellä sijalla neljä ja Aina Kirtselis sijalla 18. Molemmat ovat olleet rankingissa korkeammallakin ja ovat pystyneet voittamaan tasaisesti otteluita sekä mitalisijoja viimeiset kaksi vuotta. He pystyvät haastamaan sekä voittamaan ikäluokkansa huippuja.  Myös Miira Kaarnakoski ja Väinö Pihlaja ovat ottaneet ulkomailla tasaisia otteluita menestyneitä vastustajia vastaan.

- Potentiaalia siis löytyy ja kaikille ottelijoille lähdetään hakemaan otteluvoittoja. Tavoitteena joukkueella yksi mitalisija ja tämän lisäksi yksi ottelija kymmenen parhaan joukkoon.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Stelios Kirtselis