Nukarille taekwondon liikesarjojen alle 50-vuotiaiden EM-pronssia

25.11.2023

Taekwondon liikesarjojen EM-kilpailut käynnistyivät Itävallan Innsbruckissa suomalaisittain mitalilla, kun Wondo Espoon Johanna Nukari otti pronssia alle 50-vuotiiden naisten sarjassa.

Nukari oli alkukilpailun paras (6.632), mutta finaalissa ohi menivät Espanjan ja Iso-Britannian edustajat. Nukarin finaalipisteet olivat 6.349 eli täsmälleen samat kuin hopeaa saaneen britin Li Wenqin.

Alle 30-vuotiaiden sarjassa ei suomalaismenestystä saatu, kun sekä Frans Salmi miehissä, että Linda Räkköläinen naisissa putosivat avauskierroksella. Räkköläinen koki tappion Sveitsin Alicia Winkenbachill ja Salmi neljänneksi päätyneelle Espanjan Carlos Rey Cuadradolle.

Kadettitytöissä Nea Forsell jäi ensimmäisenä ulos finaalista sijoituttuaan yhdeksänneksi. Emil Karma oli kadettipojissa 11:s.

Junioripareissa Sofia Sarala / Lassi Kaasinen paransivat finaalissa alkukilpailun seitsemännestä tilasta lopputuloksissa viidenneksi (6.899). Mitali jäi 0.177 pisteen päähän
.

Suomalaisten sijoitukset perjantaina

Yksilösarja

3) Johanna Nukari (alle 50 naiset), Wondo  Espoo  (11 osallistujaa)
11) Nea Forsell (kadettitytöt), Porin Taekwondo ry (23 os.)
15) Emil Karma (kadettipojat), Budokwai Taekwondo (21 os.)
DNS Erik Pohjonen (alle 50 miehet), Yong Taekwondo (12 os.)

9-16) Linda Räkköläinen (alle 30 naiset), Helsingin Itsepuolustuskoulu Hipko (28 os).
9-16) Frans Salmi (alle 30 miehet), Budokwai Taekwondo (24 os)