Olympiakarsintojen ensimmäinen päivä toi yhden erävoiton

9.3.2024

Suomalaisten ottelut päättyivät tappioon Euroopan olympiakarsinnoissa Sofiassa lauantaina. Ilman erävoittoja jäivät Ida Tammila (-49 kg) Italian Ilenia Matontia vastaan ja Helmi Härkönen (-57 kg) Islannin Ingibjörg Grétarsdóttiria vastaan. Kumpikin ottelu päättyi 0-2 lukemiin. Tammilan peitonnut Matenti vei lopulta olympiapaikan Italiaan.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Miesten alle 80-kilon sarjassa Bardia Mirzaei onnistui ottamaan yhden erävoiton, mutta hävisi lopulta Montenegron Vasilije Peruniciciä vastaan erin 1-2.

 Ida Tammila iloitsi kisapaikastaan, vaikka tulos olis pettymys.

“Tiesin että otteleminen olympiapaikasta olisi haastavaa näin kovien urheilijoiden kanssa. Olen iloinen, että saavutin edustuspaikan karsintoihin, vaikka lopputulokseen en ole tyytyväinen”, Tammila kertoo.

 Valmentaja Jarkko Mäkinen puolestaan on tyytyväinen suojattinsa suoritukseen.

“Iitu otteli itsevarmasti ja löysi hyvän rytmin otteluun selkeästi pidempää italialaista vastaan. Vastustaja onnistui kuitenkin pisteenteossa paremmin ja vei voiton. Iitun suoritus enteilee todella hyvää toukokuun EM-kisojen kannalta. Siellä Iitu ottelee omassa painoluokassaan”, Mäkinen sanoo.

 Helmi Härkönen tiesi, että vastus on kova ja tie pitkä.
“Ottelin kilpailuiden isoimmassa sarjassa. Oli tiedossa, että taso on kova ja tie olympialaisiin ei ole helppo. Rankingpisteitä ei ole jaossa, joten tulos on kaikki tai ei mitään. Tänään ei jäänyt käteen mitään”, hän sanoo.

Härkösen valmentaja Simo Siltanen sanoo lopputuloksen olleen valitettava pettymys, mutta katseet suunnataan jo kohti EM-kilpailuja:

“Helmin kohdalla kisa päättyi valitettavasti pettymykseen osaltamme. Ottelu itsessään ei ollut huono, mutta pienet puutteet tarkkuudessa tekivät tällä kertaa ratkaisevan eron”.

Bardia Mirzaein kohdalla kasikulmioon asteli valmentaja Kim SInisalon mukaan itseensä vakaasti ja perustellusti luottava arvokisojen ensikertalainen.

“Ensimmäisen erän tasaisen tunnustelun vei nimiinsä nopsajalkainen ja kohtalaisen kokenut montenegrolainen Perunicic niukalla piste-erolla. Toisessa erässä Bardia löysi ennakkoon merkatut paikat ja painoi sopivasti lisää kaasua. Vastustaja jäi jalkoihin selkeällä erolla.

Viimeinen erä oli molemmilta fyysistä taistelua ja oivallisia osumia, mutta pistetaulu välkähteli tällä kertaa vinhemmin Perunicicin puolella. Lopputulos 2-1 oli harmittava tappio, mutta erinomainen ensikosketus arvokisoihin. Matka mitaleille on jälleen hieman lyhyempi”, Sinisalo arvioi.