Ottelun MM-kisat käyntiin Guadalajarassa maanantaina - Suomella viiden urheilijan joukkue

13.11.2022

Taekwondon ottelun MM-kilpailut kisataan Meksikon Guadalajarassa maanantaista alkaen viikon ajan. Suomi on kisoissa edustettuna viiden urheilijan joukkueella.

Taekwondon otteluiden MM-kilpailut kisataan Meksikon Guadalajarassa maanantaista alkaen viikon ajan. Suomi on kisoissa edustettuna viiden urheilijan joukkueella.Suomen MM-joukkue ja kisapäivät

Naiset
- 46 kg Ida Tammila (sunnuntai 20.11.)
- 49 kg, Jenna Ylönen (keskiviikko 16.11.)
- 57 kg Ruqia Rahmani (maanantai 14.11.)
- 62 kg Helmi Härkönen (tiistai 15.11.)

Miehet
- 63 kg Niko Saarinen (perjantai 18.11.)

Joukkueen valmentajina toimivat Jarkko Mäkinen, Roosa Närhi, Tea Runnakko-Laitinen. Joukkueenjohtajana on Maika Gröhn-Tammila

Kaikki muut kisaajat ovat nyt mukana MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa, paitsi toista kertaa kisaava Niko Saarinen.

Linkki livestreameihin kisoista:
https://www.youtube.com/user/worldtaekwondo/featured

Ottelukaaviot:
http://www.worldtaekwondo.org/competition/view.html?nid=139578&mcd=C09&sc=in


Suomalaisten ennakkoasetelmat, valmentaja Jarkko Mäkisen sekä urheilijoiden kommentit

- 57 kg Ruqia Rahmani (maanantai 14.11.)
Malmi Taekwondo, 26 vuotta

Ruqia on aiemmin ollut arvokisatasolla edustamassa Suomena U21 EM-kisoissa 2015.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen saanut alle hyviä leirejä sekä kisoja, joista viimesin kisa oli Riga Open, josta sain hopeaa. Oli todella hyvää tekemistä kovia vastustajia vastaan. Nyt on herkistelty ja haettu hyvää tekemistä.

Olen todella iloinen, että olen saanut mahdollisuuden osallistua MM-kisoihin. Tottakai mitalia tullaan tavoittelemaan, mutta ilman paineita.


- 62 kg Helmi Härkönen (tiistai 15.11.)
Wondo, 26 vuotta

Helmi  oli aikuisten EM-kilpailuissa yhdeksäs -57 kg sarjassa. Hän on edustanut Suomea aikuisten EM-kisoissa, olympiapainoluokkien EM-kisoissa, Universiadeissa, sekä U21 EM-kisoissa - kerran kussakin.

Helmin ranking sarjaan on vain 244., koska hän kilpailee yleensä kevyemmässä sarjassa.  Helmi otteli syksyn aikana hyvät valmistavat turnaukset Tallinnassa (5. Sija) ja Riikassa (pronssi). Molemmat olivat G2 Olympic Ranking-turnauksia.

Kevään aikuisten EM-kisoissa Helmi saavutti yhdeksännen sijan 57 kg sarjassa.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Loimme valmentajani kanssa tarkan päiväkohtaisen treeniohjelman, ja treenien sisältö keskittyi omien vahvuuksieni hiomiseen. Meillä oli lisäksi yhteinen MM-leiripäivä maajoukkueelle.

- Haluan saada kisoista otteluvoittoja. Toivon saavani itsestäni parhaan mahdollisen irti, ja aion otella rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.


- 49 kg, Jenna Ylönen (keskiviikko 16.11.)
Budokwai Taekwondo, 20 vuotta

Joukkueen kuopus (s. 2002) on 49 kg maailman rankingissa sijalla 173.

Jennakin otti pronssia Riikan G2-turnauksessa lokakuussa.

18-vuotiaissa olympiapainoluokkien EM-pronssia saavuttanut Jenna oli aikuisten EM-kisoissa tänä vuonna yhdeksäs.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin ja odotan innolla ensimmäisiä MM-kilpailujani. Aion tehdä parhaani, jotta pääsen etenemään mahdollisimman pitkälle.


- 63 kg Niko Saarinen (perjantai 18.11.)
Budokwai Taekwondo, 22 vuotta

Saarinen osallistuu nyt toista kertaa aikuisten MM-kisoihin.

Nikon maailmanranking on 38. ja hän on tänå vuonna voittanut useita arvokisamitalistia keskinäisissä kohtaamisissa. Kevään EM-kisoissa Niko oli yhdeksäs.

- Valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut hyvin ja tällä kerralla olen valmiimpi haastamaan maailman parhaita kuin edellisissä MM-kisoissa 3 vuotta sitten. Lähden kohti kilpailupäivää toiveikkaana, innoissani ja valmiina antamaan kaikkeni. 


- 46 kg Ida Tammila (sunnuntai 20.11.)
Budokwai Taekwondo, 21 vuotta

Tammila löytyy sarjansa maailmanrankingista sijalta 65.

Hän oli kevään EM-kisoissa Manchesterissä parhaiten sijoittunut suomalainen jaetulla viidennellä sijallaan. EM-kisoissa Ida on ollut mukana kahdesti.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Meillä oli hyvä yhteinen leiripäivä maajoukkueelle hieman ennen kisoja. Leiriltä jäi hyvä fiilis ja sain hyviä harjoitusotteluita ennen MM-kisoja. Odotan kisapäivää innolla ja aion nauttia tästä mahtavasta kokemuksesta. Haluan otella rennosti ilman paineita ja omia vahvuuksia käyttäen. Haluan myös saada otteluvoittoja.