Ottelun aikuisten EM-kilpailuiden 1. päivä jäi yhteen otteluun

8.4.2021

Ottelun aikuisten EM-kilpailut Sofian Bulgariassa alkoivat torstaina. Suomalaisista ensimmäisenä kilpailupäivänä ottelemaan pääsi Ida Tammila (Budokwai Taekwondo) naisten alle 46-kiloisissa.

Ida Tammila, FIN - Lena Stojkovic, CRO 2-22

Tammila ylsi ottelussa omalle perustasolle ja pysyi sen ansiosta tilanteissa hyvin mukana. Parissa tilanteessa asento- ja etäisyyshallinta rakoili sen verran, että kovatasoinen vastustaja pääsi nappaamaan pisteet Tammilan pääsuojasta. Siihen päälle vielä useita verrattain helposti irronneita lyöntipisteitä vastustajalle, niin piste-ero pääsi karkaamaan suureksi.

Voitto tästä ottelusta olisi vaatinut vieläkin pykälää vahvemman tahtotilan. Sen avulla sinänsä hyvin lähteneet jatkotekniikat olisivat voineet tuottaa kaivatut pisteet.

Tammiala on tämän ottelun lopputuloksesta huolimatta kehittynyt selkein askelin viimeisen vuoden aikana. Harjoittelun sisällöt ja olosuhteet ovat kunnossa, samoin Iitun oma työmoraali. Kansainvälisen kärjen voittamiseen tarvittava itseluottamus rakentuu vähitellen, joten tulevaisuus näyttää hyvältä.

Perjantaina kilpailemaan pääsevät Jenna Ylönen (Budokwai Taekwondo) alle 53-kiloisissa, Suvi Mikkonen (Hankuk Finland) alle 57-kiloisissa ja Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) alle 63-kiloisissa. Lauantaina vuorossa ovat Suomen joukkueen viimeiset ottelut, kun Jasmin Manninen (Action Sport Center) edustaa alle 67-kiloisissa.

EM-kilpailuita voi seurata YouTubessa live-lähetyksenä https://www.youtube.com/playlist?list=PLNZ4ldstTfNvF5O25bkocevvDUq9wmDj2

Teksti: Jarkko Mäkinen